Τρίτο Μάτι

ΚΑΠΟΤΕ….

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Κάποτε όταν αρρώστησε ο ΑΝ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ρωτήθηκε ο ΘΟΔ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ περί της διαδοχής. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε με έξι πρωθυπουργήσιμοι απάντησε. Και όταν ήρθε η στιγμή επέλεξαν τον καλύτερο εκ των έξι. Τον Κώστα Σημίτη. Αφορούσε ένα σχηματισμό. Το ΠΑΣΟΚ.
Η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι το σοβαρότερο πρόβλημα ειδικά στο σύγχρονο με τόσες απαιτήσεις παγκόσμιο περιβάλλον. Ο τρόπος που θα κυβερνηθεί και με ποιον επαφίεται στον λαό της.
Στο κάτω κάτω παιδάκι μ” δεν τον έκαμε τον Μητσοτάκη η μάννα μ” έλεγε ογδοντάχρονος φανατικός δεξιός ψηφοφόρος. Ας τον ρίξουν .Εγώ αν ήμουν θάφευγα μόνος. Μετά μαύρο φιδ” μας έφαγε .
Εδώ είναι το κουμπί τσ’ Αλέξενας . Και εδώ αρχίζει η ιλαροτραγωδία.
Ολο το μπουλουκι των κομματιδίων θα κληθεί να επιλέξει πρωθυπουργό. Και εκλογές να γίνουν το αποτέλεσμα πάνω κάτω θα είναι το ίδιο.
Βάσει συντάγματος υπάρχουν πέντε έξι πρωθυπουργίσιμοι όπως έλεγε ο Πάγκαλος. Αλλά όταν τους φέρνεις στο μυαλό σου σε πιάνει τρόμος.
Ένας συνομιλητής του Χριστού ,έμπορος κεραλοιφων που ξεκίνησε με πρότυπο τον ΧΙΟ ( η τον Τάκη τον Τσουκαλά) και ευελπιστεί να κυβερνήσει. Θλίψη προκαλεί το κοινό του που αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιό.Ουσιαστικα αποτελεί το πλέον αμόρφωτο και σκοταδιστικό .Από κοντά με χειρότερες καταβολές αυτό του Δασκαλάκου.
Περνάμε στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ του ΑΝΔΡΕΑ που από δεκάδα πρωθυπουπουργίσιμων πέρασε στα χέρια ενός μικρομέγαλου αγράμματου εντελώς ανερμάτιστου (πολιτικά) με σπασμωδικές κινήσεις.
Η ύπαρξη ενός γιάπη του Κασσελακη στην αρχηγία της Αριστεράς ,όπου υπήρξαν οι Ηλιού, Κύρκος, Κωνσταντοπουλος Αλαβάνος , αποτελεί το μεγαλύτερο καταθλιπτικό φαινόμενο της ιστορίας της.
Τέλος η Ζωή αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο ψυχιατρικής. Ολοι αυτοί με πλήρη ενδοια πολιτικών επιχειρηματων και χωρίς προτεινόμενες λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας συντάχθηκαν πίσω από ένα τραγικό γεγονός. Με σκοπό να ρίξουν τον Κυριάκο . Του καταλογίζουν ευθύνες μεγαλύτερες και από αυτές του φυσικού δολοφόνου. Του σταθμάρχη.
Μόνο στην εξυπνότερη χώρα του κόσμου θεωρούν φως την επιστροφή στον μεσαίωνα.
Υ.Γ Η προ ολίγου τερματισθεισα ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ΡΕΣΙΤΑΛ πολιτικής τεκμηριωμένης ειλικρινούς και εμπεριστατωμένης απάντησής στους θλιβερούς εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.Θυμισε εποχές αντιπαράθεσης υψηλού συμβολισμού ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…..Μονο που απέναντι του σήμερα είχε ΝΑΝΟΥΣ….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button