Τοπικά νέα

Εθελοντικός Καθαρισμός στο Σαμακώβ: Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης

Το περιβάλλον είναι καίριο ζήτημα το οποίο εξαιτίας των σύγχρονων προκλήσεων, αγγίζει όλο και περισσότερο τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι διεκδικούν ενεργά ένα βιώσιμο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα “Daedalus Wings” του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, υλοποίησε με επιτυχία εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή Σαμακώβ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης.

Μαθητές και μαθήτριες, γεμάτοι ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής του παρατηρητηρίου Σαμακώβ. Οπλισμένοι με αισιοδοξία και ομαδικό πνεύμα, οι μαθητές του Σχολείου αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια, συλλέγοντας με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης τα απορρίμματα που είχαν αφεθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Παρόντες στην δράση ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου και οι υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό μαζί με τους μαθητές.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού στο Σαμακώβ αποτέλεσε μια επιτυχημένη και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία, καρπός της άριστης συνεργασίας του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης με τον Δήμο Ξάνθης. Η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, η υποστήριξη του Δήμου και η σαφής δέσμευση για μελλοντικές δράσεις στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας για το μέλλον του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button