Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα απογευματινά χειρουργεία

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Καυχιέται και φωτογραφίζεται κατά την εκκίνηση των απογευματινών χειρουργείων ο υπουργός υγείας Γεωργιάδης. Δύο μέρες νωρίτερα απέδωσε στην «ατομική ευθύνη» την αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του από την απόγνωση και την ταλαιπωρία που υφίστατο, ακόμη και με έλλειψη του φαρμάκου που είχε ανάγκη.

Στο πλάι των αντεργατικών νόμων που δυσχεραίνουν συνεχώς τους όρους δουλειάς, στο πλάι της κλιμακούμενης ακρίβειας που κάνει τη ζωή αβίωτη, χτυπιέται όλο και περισσότερο το δικαίωμα του λαού στην ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Στόχος ο λαός να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του και το σύστημα να παραιτείται από τη υποχρέωση της παροχής δωρεάν περίθαλψης στο λαό. Η υγεία για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν είναι αγαθό αλλά εμπόρευμα και η περίθαλψη δεν είναι δικαίωμα αλλά αγοράζεται από όποιον μπορεί και όσο έχει να πληρώσει.

Ο λαός μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην πανδημία. Χιλιάδες θύματα μιας πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με κλεισίματα νοσοκομείων, συγχωνεύσεις, υποστελέχωση, ελλείψεις φαρμάκων και εξοπλισμού. Σήμερα, την στιγμή που η αναμονή στις λίστες χειρουργείων ξεπερνά και τα δύο χρόνια, φορτώνονται νέα κόστη στο λαό:

  • Θα πληρώνουμε για τα απογευματινά χειρουργεία. Η εμπειρία με τα απογευματινά ιατρεία είναι ξεκάθαρη. Το πρωί στοιβάζονται κατά δεκάδες όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, και το απόγευμα το κόστος φτάνει μέχρι και τα 90ευρώ. Τώρα ο τιμοκατάλογος είναι των πολλών εκατοντάδων έως χιλιάδων ευρώ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων με πολλαπλάσιες συνέπειες μιας και τώρα μιλάμε για χειρουργείο.
  • Θα πληρώνουμε και τον προσωπικό γιατρό. Αφού απέτυχε η κυβέρνηση να βρει γιατρούς να εντάξει στον θεσμό λόγω χαμηλών απολαβών, θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο.
  • Θα πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά τα φάρμακα ακόμη και αν λαμβάνουμε το φθηνότερο γενόσημο της αγοράς. Έχουν ήδη μετατρέψει ένα δωρεάν δικαίωμα που θεωρητικά είναι η πρόσβαση στο φάρμακο σε ένα εμπόρευμα που αγοράζεται με μια μικρή έκπτωση.
  • Θα πληρώνουμε επιπλέον χαράτσι για τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Χρεώσεις 1 έως 3ευρώ ανά παραπεμπτικό για να πληρώσει ο λαός το clawback, δηλαδή τα χρήματα που δεν πληρώνει στους ιδιώτες ο ΕΟΠΠΥ με βάση τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ.
  • Θα πληρώνουμε και 5 ευρώ για τα εμβόλια στα φαρμακεία. Θα πληρώνουμε, θα πληρώνουμε…

Η περίθαλψη του λαού δεν είναι εμπόρευμα ούτε ανταποδοτική παροχή που ρυθμίζεται με βάση τις αντοχές κάποιου συστήματος ή την ορθή διαχείριση από μια τάχα φιλολαϊκής κυβέρνησης. Η ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για το λαό είναι καθολικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ο λαός το υπερασπίζεται και το κατακτά τόσο όσο δυναμώνουν οι αγώνες του. Το σύστημα ποτέ δεν νοιάστηκε για την υγεία του λαού. Μέσα από τους χώρους δουλειάς αλλά και από επιτροπές γειτονιάς ο λαός πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που δεν θα σταματήσει αν δεν μας βρει οργανωμένους απέναντί της.

KKE (μ-λ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button