Αγώνας Σπόρ

Μαθηματικά…πρωταθλητές !

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθη επέστρεψε. Ο ανήφορος σίγουρα είναι μακρύς, τίποτα δεν επιτυγχάνεται στην ζωή με ευκολία άλλωστε. Η αρχή όμως έχει γίνει και πλέον όλα παίρνουν τον δρόμο που ιστορικά μας αρμόζει. Με πολύ δουλειά αλλά και αγάπη στην φανέλα που όλους μας μεγάλωσε.

Μια ομάδα που το καλοκαίρι του 2023 έπρεπε να στηθεί άμεσα , αγωνιστικά και διοικητικά, καθώς τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο από την προηγούμενη κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Μια κατάσταση που τον οδήγησε στην διάλυση. Δημιουργήθηκε ένα έμψυχο δυναμικό που δεδομένα στήθηκε με δυσκολία, 25 παίκτες καινούργιοι που έπρεπε να γίνουν ομάδα. Παράλληλα μια διοίκηση που έτρεξε και τρέχει γήπεδο, οικονομικά θέματα, οργάνωση, αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος μέσα από έναν σκληρό καθημερινό αγώνα. Δεν ξεχνάμε σε όλα αυτά και τον κόσμο που στάθηκε στο πλάι του συλλόγου, σε μια χαμηλή κατηγορία για τα δεδομένα του ΑΟΞ. Με υπομονή και παρουσία σε όλα τα γήπεδα, ο ΑΟΞ δεν αφέθηκε ποτέ μόνος.

Ο ΑΟΞ σήμερα πέτυχε το 18/18, έκανε το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα της Β! ΕΠΣ. Επικράτησε με αποτέλεσμα 12-0 του ΕΧΙΝΟY SPORT και τέρματα 102-4. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα μας κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα και ανέρχεται στην Α! ΕΠΣ Ξάνθης. Μένει το τυπικό σκέλος, τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος με Σέλινο, Πολύσιτο, Ραιδεστό και Σταυρούπολη. Το τελευταίο ματς απέναντι στην ΑΣΠΙΔΑ Β το παίρνουμε άνευ αγώνα και για αυτό η επικράτηση μέσω της μαθηματικής οδού στο φετινό πρωτάθλημα.

Υπάρχει όμως και ένας αγώνας κυπέλλου. Ημιτελικά του θεσμού, μονός αγώνας απέναντι στον Παύλο Μελά Κουτσού στις 15:00 στο γήπεδο της Φελώνης στις 20/3, την μεθεπόμενη Τετάρτη. Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται σε αυτό το ματς. Κανείς δεν χαλαρώνει για τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, βέβαια. Υπάρχει ο σεβασμός από όλους στην ιστορία του συλλόγου και ως ΑΟΞ θα παίξουμε μέχρι τέλους.

Στην παρούσα φάση όμως έρχεται ο αγώνας κυπέλλου με την πρωτοπόρο ομάδα της Α! ΕΠΣ Ξάνθης που θα έχει την ιστορική τύχη να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΑΟΞ. Κάτι που για όλο το τοπικό ποδόσφαιρο λίγα χρόνια πριν, πριν την εποχή που η ομάδα μας οδηγήθηκε στην διάλυση, θα έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός.

Για την ιστορία στο σημερινό ματς τέσσερα τέρματα πέτυχε ο Σπυριδωνίδης , δυο ο Φλώρος, δύο ο Δάγκας, δυο ο Τάσος Καρακάσης και από ένα οι Μελισσόπουλος και Μοσχόπουλος.

Aπό το ματς κρατάμε το rotation που συνεχίζει ο προπονητής μας Νίκος Ανθόπουλος που μοιράζει χρόνο συμμετοχής, στο δεύτερο μέρος μπήκαν οι Μοσχόπουλος, Χαριτίδης, Δάγκας , Βαφειάδης και Κρυστάλλης. Πολλοί τραυματίες επιστρέφουν παίρνοντας αγωνιστικό ρυθμό και ως ΑΟΞ ετοιμαζόμαστε για το τελευταίο σκέλος της σεζόν.

Η ομάδα μας ευχαριστεί το φίλαθλο κοινό μας που βρέθηκε στο γήπεδο για ακόμα μια φορά. Τους περιμένουμε όλους στον ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης. Είτε η ομάδα παίζει – όπως φέτος – στην Β! ΕΠΣ , είτε στην Σούπερ Λίγκα 1, για τους φιλάθλους μας είναι ο ΑΟΞ.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button