Αγώνας Σπόρ

Δημήτρης Καλαμπάκας: ” Το σκεπτικό της ομάδας είναι να μπουν νέα παιδιά”

Ο Δημήτρης Καλαμπάκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ Webradio και στους δημοσιογράφους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη, για τη νίκη επί της ΧΑΝΘ αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της National League 1.

Για τη νίκη επί της ΧΑΝΘ: «Για ‘μας ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ξεκινήσαμε λίγο περίεργα τη φετινή σεζόν, καταφέραμε ένα κερδίσουμε στην πρεμιέρα του Μαχητές και από τότε χάσαμε πολλά παιχνίδια στον πόντο. Ήταν ένα κακό ρεκόρ να έχουμε 4 ήττες σε 5 αγωνιστικές. Για ‘μας ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Πολλές φορές λένε ότι στο μπάσκετ η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει, είναι το πιο δίκαιο άθλημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η καλύτερη ομάδα πάντα αυτή που φαίνεται στο ρόστερ. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις στο δίωρο που θα πρέπει να παίξεις κι εμείς καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο απ’ τη ΧΑΝΘ. Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή και προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό απέδωσε».

Για τη «ζώνη» που χρησιμοποίησαν στο ματς: «Έχουμε παίξει σε πολλά παιχνίδια “ζώνη” και μας έχει βοηθήσει σε αρκετά παιχνίδια. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πάλι ένα απ’ τα μεγάλα “όπλα”, παίξαμε σε όλο το ματς έτσι και έφερε αποτέλεσμα».

Για τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν: «Σε τέτοιες φάσεις πρέπει να μπουν μεγάλα σουτ, πρέπει να σου βγουν και κάποια πράγματα. Ο Σωτήρης (σ.σ. Κατσαμούρης) ήταν καταπληκτικός και σε αυτό το παιχνίδι, βοήθησε σε όλους τους τομείς. Οι απουσίες τριών παικτών μάς έκαναν να συσπειρωθούμε και να κάνουμε όλοι το κάτι παραπάνω. Παίζουν πολλά ρόλο, το κομμάτι της προετοιμασίας, της τύχης. Στις συγκεκριμένες φάσεις βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, διατηρήσαμε μια διαφορά 10 πόντων μέχρι το τέλος. Και η ΧΑΝΘ έβαλε μεγάλα σουτ, αλλά κρατήσαμε έναν χαρακτήρα, σε συνδυασμό και με το ότι ξέραμε τι θέλαμε μες στο γήπεδο. Όλοι δώσαμε το 100% μας και κάναμε το καλύτερο για την ομάδα. Κάποιοι έβαλαν παραπάνω σουτ, αλλά όλη η ομάδα είχε συνεισφορά».

Για τον φετινό τους στόχο: «Απ’ την αρχή η ομάδα σχεδιάστηκε με σκοπό να μην κινδυνεύσει να πέσει κατηγορία. Είναι χρόνια στην κατηγορία και ο στόχος της είναι να παραμένει εκεί. Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις με την έννοια ότι θα μπορούσε η ομάδα διοικητικά να βρει 2-3 παίκτες ακόμη και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο φέτος. Καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε τέτοια έκβαση, το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά κρατάμε χαμηλά τη μπάλα. Ο στόχος μας ουσιαστικά είναι να αποφύγουμε να μπλέξουμε. Ό,τι έρθει προς τα πάνω είναι καλοδεχούμενο. Το σκεπτικό της ομάδας είναι να μπουν νέα παιδιά, να πάρουν ευθύνες και αυτό έχει τα συν και τα πλην του. Ως τώρα παίζουν αρκετά και οι μικροί, οπότε νομίζω ότι κάπου εκεί θα είμαστε».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Είναι η πρώτη φορά που είμαι ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία στην ομάδα μου. Σου δίνει μια παραπάνω ευθύνη ίσως αυτό, ο τρόπος με τον οποίον πρέπει να μιλήσεις και να βοηθήσεις τα νέα παιδιά. Απ’ την αρχή που ήρθαμε γνώριζα ότι θα ήταν νεανική η ομάδα. Κι αυτό θέλει κάποιες φορές στον τρόπο του, οπότε προσπαθώ κάποιες φορές να μην είμαι ο… χωροφύλακας. Και ο κόουτς θέλει να βγάλουμε το ταλέντο μας στο παρκέ, οπότε οι περισσότεροι από ‘μας λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Ο ρόλος μου είναι υποστηρικτικός ουσιαστικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button