Περιφέρεια

Η Θράκη ως προορισμός μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τρία μεγάλα έργα: το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το εργοστάσιο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και τα δίκτυα φυσικού αερίου

Οι εργασίες κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ξεκίνησαν
αυτές τις ημέρες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2026

Η Θράκη είναι επενδυτικός προορισμός και τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της αυτός αναδεικνύεται μέσα από την παρουσία των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας και όχι μόνο. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και στον Δήμο Μπακιρτζάκη ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος HILL International Βαλκανίων Γιάννης Κιρκινέζης.

«Εγώ πάντα έλεγα για τις προοπτικές ανάπτυξης συνολικά της Θράκης. Δεν βλέπω μόνο την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή ή την Ξάνθη. Η Θράκη και ευρύτερα η Περιφέρεια αυτή τη στιγμή έχει πέντε βιομηχανικές περιοχές, δύο βιομηχανικά πάρκα, επτά διασυνοριακές εισόδους. Έχουμε τρία λιμάνια, δύο αεροδρόμια. Έχουμε όλες τις υποδομές για την ανάπτυξη. Αναπτύσσεται ο σιδηρόδρομος, δόθηκε το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση του κόστους μεταφοράς. Έχουμε ενεργειακή αυτάρκεια» ανέλυσε.

Όλα τα παραπάνω την καθιστούν επενδυτικό προορισμό τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης δεν αφαιρεί κάτι από την Κομοτηνή, ούτε το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής κάτι από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πρέπει να αποβάλλουμε την εσωστρέφεια, εάν θέλουμε να ανταγωνιστούμε, πρέπει να ανταγωνιστούμε με την Πελοπόννησο, με την Κρήτη και όχι μεταξύ μας» είπε.

Ο κος Κιρκινέζης μίλησε ακόμα για την εξέλιξη τριών μεγάλων έργων, του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, του υπό κατασκευή εργοστασίου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και τα δίκτυα φυσικού αερίου που κατασκευάζονται σε όλη την Περιφέρεια.

Τέλη 2026 το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με την ιδιότητα του διευθυντή Ανάπτυξης της Hill International, εταιρίας που έχει το ρόλο projectmanagero Γιάννης Κιρκινέζης έκανε γνωστό πως οι εργασίες κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ξεκίνησαν και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2026.

Όσον αφορά στη λειτουργία του και τη συζήτηση περί δημόσιου ή μη χαρακτήρα του, ξεκαθάρισε πως «είναι ένα δημόσιο Νοσοκομείο αλλά έχει γίνει πολλή δουλειά και έχει ψηφιστεί νόμος για τη λειτουργία, τα κριτήρια επιλογής και στελέχωσης του και φυσικά στη λειτουργία του θα έχει το “μάτι του” το ίδιο το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αυτό διασφαλίσει τη λειτουργία του Nοσοκομείου στα στάνταρ και το επίπεδο που έχει θέσει το ίδρυμα εξαρχής».

Καλοκαίρι 2024 σε λειτουργία το εργοστάσιο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ
Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, οπότε και έχει προγραμματιστεί να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, έκανε γνωστό ο κος Κιρκινέζης. Στην παρούσα φάση οι εργασίες συνεχίζονται εντός του χρονοδιαγράμματος και έχει αποπερατωθεί το 60% και πλέον των εργασιών.

Τα δίκτυα φυσικού αερίου
Τέλος, όσον αφορά στο έργο κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου συνεχίζεται, ωστόσο παρατηρούνται δυσκολίες και καθυστερήσεις που φάνηκαν από την αρχή, από τη δημοπράτηση του, είπε ο Γιάννης Κιρκινέζης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως μετά την εξαγορά της ΔΕΔΑ γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

ΧΡΟΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button