Άρθρα

Επισημάνσεις Γιαλάογλου για την υποψηφιότητα του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές

Από την ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων, προέκυψε κάτι που ουδείς δεν ανέδειξε, ίσως γιατί ουδείς το θεωρει σημαντικό.
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς ούτε το ΚΙΝΑΛ δεν συμπεριέλαβαν αυτή την φορά, μουσουλμανο υποψηφιο από την Θράκη, σε αντίθεση με την ΝΔ, το Μερα25 και την Νέα Αριστερά. Αυτή η ουσιαστική παράλειψη όμως συνδυάζεται με το γεγονός ότι αυτή την φορά στις ευρωεκλογές κατέθεσε υποψηφιότητα το μειονοτικό κομμα ΚΙΕΦ (DEB) το οποίο κατήρτησε ψηφοδέλτιο και παρα το γεγονός ότι δεν πρόκειται να εκλέξει ευρωβουλευτή λόγω ποσοστού, η καταθεση της υποψηφιότητας του είναι πολύ σημαντική, συνεπώς η παράλειψη των δυο κομμάτων έρχεται να ενισχύσει ακούσια ή εκούσια, τον ύποπτο ρόλο του συγκεκριμενου κόμματος.
Για να είμαι πιο σαφής:
1. Το συγκεκριμένο κόμμα αυτοαποκαλείται κόμμα των Τούρκων της Θράκης και διεκδικεί την αναγνώριση του ως κόμμα της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη. Χωρίς καμία διαφάνεια στην λειτουργία του, με σαφή στήριξη από το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας σε διεθνή φόρα, στα οποία φροντίζει να συμμετέχει δια των εκπροσώπων του που είναι γνωστά φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας. Παρα το γεγονός ότι η απήχηση του στην μειονότητα βαίνει μειούμενη, συνεχίζει να διεκδικεί τον εγκλωβισμό της μειονότητας σε μια αδιέξοδη και καταδικασμένη ψήφο, για να περασει απλώς μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
2. Θεωρώ ότι η απουσία υποψηφίων από τα δυο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν είναι τυχαία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα δυο κόμματα δεν θα «είχαν αντίρρηση» να το πω κομψά,να υπερψηφιστεί το ΚΙΕΦ αρκεί να αφαιρέσει ψήφους απο την Κυβέρνηση. Η άποψη μου αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι τα δυο κόμματα είχαν αξιόλογους μουσουλμανους υποψήφιους και μάλιστα γυναίκες, στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Τι συνεβη και τώρα δεν ακολουθήθηκε η ίδια στρατηγική; Υπήρξε υπόγεια συνεννόηση;
3. Με δεδομένο ότι η έλλειψη υποψηφίων στα δυο μεγάλα αυτά κομματα, ουσιαστικα θα στείλει ψηφοφόρους στο μειονοτικό κόμμα, θεωρώ ότι αυτή η επιλογή ήταν και εθνικά επιζήμια και κοινωνικά εσφαλμένη.
4. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ροδοπης Οζγκιουρ, εμφανίζεται σε εκδηλώσεις του μειονοτικού κόμματος στέλνοντας περίεργα μηνύματα γενικώς.
5. Το γεγονός ότι θέτει υποψηφιότητα το συγκεκριμένο τουρκοελεγχομενο κόμμα, στην Θράκη, έπρεπε να κινητοποιήσει συνολικά τα κόμματα, ώστε να ληφθεί μέριμνα να αντιμετωπιστεί η συγκυρία με περισσότερη σύνεση και υπευθυνότητα. Δεν έπρεπε να μείνει το συγκεκριμένο κόμμα ως μόνη επιλογή για την μειονότητα, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας διαχρονικά έχει εκφραστεί υπέρ των κοινοβουλευτικών κομματων και έχει δώσει δείγματα πλήρους ανεξαρτησίας από παραθεσμικούς και παράγοντες ξένων συμφερόντων. Αρκεί να εισπράττει την αναγνώριση που δικαιούται.
6. Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στεκεται στο ύψος των περιστάσεων συμπεριλαμβάνοντας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μια εξαιρετική επιστήμονα γιατρό από την Ροδοπη με καταγωγή από την Ξάνθη, απόφοιτο ελληνικού πανεπιστημίου, την Σουλογλου Νουρτζαν.
Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ ότι η εθνική πολιτική στην Θράκη ασκείται με συνθήκες μικροκομματισμού και ψευδοπατριωτισμού. Κασσελακης και Ανδρουλακης μάλλον υποτιμούν τις εξελίξεις και δείχνουν ποσο αγνοια έχουν δυστυχώς από τα τεκταινόμενα στην Θράκη. Όπως και την προηγούμενη φορά, επειδή πάνω από όλα αγαπώ τον τόπο μου, η ψήφος μου θα έχει σαφώς τοπικό πρόσημο και η στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας θα είναι απολύτως συνειδητή.
Στέργιος Γιαλάογλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button