Ελλάδα

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης «Αντιστεκόμαστε στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση»

Με ομόφωνη απόφαση όλων των αντιπροσώπων του κλάδου στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται με τις ίδιες μορφές της προηγούμενης περιόδου!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αποτροπή της υλοποίησης της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας καταθέτοντας τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για τον Συλλογικό Προγραμματισμό, της απεργίας αποχής ενάντια στην αντιεπιστημονική – αντιπαιδαγωγική ατομική «αξιολόγηση και της απεργίας αποχής ενάντια στον θεσμό του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή, που κατηγοριοποιούν τα σχολεία και υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε οι συνάδελφοι συντάσσονται μαζικά με τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ και συμμετέχουν στην απεργία αποχή για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές.
Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 1264/82, όπως αυτά έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια δικαστήρια και καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται από την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης , την ενημέρωση της ψηφιακής πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κ.λ.π.

Η ενότητα και η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία μας και τους Συλλόγους Διδασκόντων αποτελεί τον μοναδικό δρόμο του αγώνα και αντίστασης για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, τη μόρφωση των μαθητών και και των εργασιακών μας δικαιωμάτων μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, όλοι μαζί!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button