Άρθρα

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ?

Γράφει ο Κ. Ζαγναφέρης

Πληισιάζοντας οι Περιφερειακές και παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τα τεκταινόμενα είναι αδύνατον να μην περάσουν κινηματογραφικά καταστάσεις που έζησα.
Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντιπαράθεση επι των πεπραγμένων ή των μελλοντικών σχεδίων. Οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα την ίδια σκηνική παρουσία επαναλαμβάνοντας τα ίδια ” τσιτάτα ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακομα και το χρώμα του φόντου ίδιο.
Τον χώρο τον υπηρέτησα σχεδόν δέκα χρόνια. Άν θέλετε την άποψη το ισοζύγιο είναι αρνητικό.
Ένας θεσμός που όταν ψηφίστηκε τον ακολουθούσαν τα γνωστά διθυραμβικα σχόλια των πολιτικών περί επανάστασης στην τοπική αυτοδιοίκηση , δημοκρατίας, ανεξαρτησίας κλπ.
Δυστυχώς πολύ λίγα πράγματα.
Ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που ασχολείται συνήθως με ανούσια θέματα ,όπου ομιλούν πολλοί χωρίς να λένε τίποτα και απλώς δικαιολογούν αυτάρεσκα την παρουσια τους.Αλλωστε τα περισσότερα θέματα είναι θέματα που έπρεπε να τα χειρίζεται ένας ανώτερος υπάλληλος. ( Περίοδος αλωνισμου ,συλλογής ακτινιδιων, παραποτάμιου ψαρέματος κλπ.)
Όταν συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέματα εκτός αρμοδιοτήτων του πχ αριθμός και κόστος διοδιων την απόφαση η εκάστοτε κυβέρνηση απευθείας στον κάλαθο των αχρήστων. Οι παλαιότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι γνωρίζουν πόσες τέτοιες αποφάσεις αγνοήθηκαν.
Και πάμε τώρα σε ” πιασάρικα ” θέματα που απασχόλησαν ώρες ατελείωτες το ΠΣ και μετά ξεχαστηκαν Άλλωστε πάντα οι κυβερνήσεις υπενθυμίζουν ποιος έχει το λόγο και την τελική απόφαση για τον τόπο μας.
Τι έγινε με το περίφημο καλάθι των τοπικών προϊόντων, με την σιδηροδρομική σύνδεση Τοξοτων Καβάλας ,αναβάθμιση λιμένων, δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου στο Λαγος, παράκαμψη Καβάλας, δημιουργία ΡΣ κατά μήκος Εγνατίας ,κάθετοι άξονες Εγνατίας ,Αναβάθμιση ΔΠΘ ,ΕΟ Ξάνθης – Κομοτηνής,Οριοθέτηση λίμνης Βιστωνιδαςκλπ.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλα εμβληματικά έργα για την Περιφέρεια. Έργα που είχαν μπει στο αυλάκι….
Κι όμως όχι μόνο ξεχάστηκαν αλλά ουδείς ασχολείται. Έργα που έπρεπε να αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων….
Δυστυχώς….άκρα του τάφου σιωπή. ..
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button