Εκδηλώσεις

Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ ξεκινάει τις προβολές τις Τρίτες με τον Κινηματογράφο των Δημιουργών.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Νίκολας Ρεγκ  (Nicolas Jack Roeg, 1928 – 2018)
Η απόκοσμη ομορφιά του αντισυμβατικού σινεμά

Οι ταινίες του Νίκολας Ρεγκ, αποτελούν σπουδή των πιο βαθιών ανθρώπινων συναισθημάτων, εμμονών και επιθυμιών που ο πολιτισμός έχει επιμελώς κρύψει πίσω από το απαγορευμένο πέπλο των κανόνων και των ταμπού. Ως σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας, άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στον χώρο της Έβδομης Τέχνης. Σημεία αναφοράς της κινηματογράφησής του, αποτελούν διαχρονικά τόσο η στιλιζαρισμένη φωτογραφία, όσο και το επαναστατικό του μοντάζ. Υπήρξε ένας από τους πιο αυθεντικούς, πρωτοπόρους και επιδραστικούς Βρετανούς σκηνοθέτες.
Ο Νίκολας Ρεγκ παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του υπερασπιστής του ίδιου ρηξικέλευθου και εντελώς αντισυμβατικού σινεμά κόντρα στις εκάστοτε μόδες και τις απαιτήσεις των στούντιο. Διατήρησε σταθερά τον χαρακτηρισμό ενός σκηνοθέτη, τις ταινίες του οποίου πρέπει να δει κανείς για να τις πιστέψει. Και η μεγάλη οθόνη ανέδειξε όλη την απόκοσμη ομορφιά τους στις διαστάσεις  της.
Ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης, έφυγε το 1918, σε ηλικία 90 ετών, και ως ελάχιστο φόρο τιμής,  η κινηματογραφική λέσχη προβάλλει αυτό το μήνα τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του, στην μεγάλη οθόνη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button