Ελλάδα

Ο αιγιαλός και οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά

  • Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών στα νησιά και στις παράκτιες περιοχές της χώρας, που διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες
  • Ο αιγιαλός και οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά
  • Η κυβέρνηση, παρά τους θεατρινισμούς της, καλύπτει όσους τα εκμεταλλεύονται εμπορικά και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στα δημόσια αγαθά

Οι κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών ενάντια στην ουσιαστική απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλους μας, που αποδεικνύει ότι οι αυθαίρετες απαγορεύσεις μπορούν να ανατραπούν από τις κινητοποιήσεις του λαού.

Ενώ το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής και οι χαμηλοί μισθοί καθιστούν τις διακοπές άπιαστο όνειρο, η εμπορευματοποίηση του αιγιαλού μέσω νόμων που διαχρονικά έχουν προωθήσει κυβερνήσεις και συμβάσεων των δήμων, με βάση τις οποίες καταλαμβάνονται οι παραλίες και απαιτούνται εξωφρενικά ποσά για χρήση, γίνεται απαγορευτικό για τα λαϊκά στρώματα ακόμα και ένα μπάνιο στη θάλασσα!

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να κοροϊδέψει για άλλη μία φορά τον λαό προβάλλει την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας,θεωρώντας νομιμότητα την εμπορευματοποίηση των παραλιών,  που φυσικά οδηγεί στην απαγόρευση χρήσης σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν!

Βέβαια ακόμα και η περίφημη νομιμότητα δεν τηρείται, αφού μεγάλες εκτάσεις παραλίας καταλαμβάνονται αυθαίρετα, μπράβοι των επιχειρηματιών εκδιώκουν και απειλούν τους πολίτες και οι τοπικές αρχές ανέχονται και σιωπούν!

Οι πολίτες με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν το αυτονόητο.

Την Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστεράστηρίζει τις κινητοποιήσεις και απαιτεί:

  • Κατάργηση της δυνατότητας επιχειρηματικής δραστηριότητας με χρήση του αιγιαλού, ώστε να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες.
  • Άμεση απομάκρυνση των καταπατητών επιχειρηματιών από όλες τις παραλίες, αφαίρεση του εξοπλισμού τους με ταυτόχρονη επιβολή ποινών.
  • Δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες μόνο από τους δήμους με την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού (ντους, ομπρέλες κλπ.) και των αναγκαίων υποδομών για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Η αντίσταση του λαού στην καταπάτηση και εμπορευματοποίηση των παραλιών αποδεικνύει ότι μόνο με κοινωνικούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά.

Το Γραφείο Τύπου 3.8.2023

Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button