Αγώνας Σπόρ

Παραστατίδης, πρόεδρος Αρη Πετεινού: “Με σωστό σχεδιασμό και πλάνο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη Γ’ Εθνική”

Δηλώσεις στον Κοσμά Γεωργιάδη έκανε ο πρόεδρος του Αρη Πετεινού Φίλιππος Παραστατίδης για την ιστορική άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

“Ο σύλλογός μας είναι ερασιτεχνικός και θα διατηρήσει αυτό το χαρακτήρα του.

Καταφέραμε πέρσι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, η ομάδα δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για τους αγώνες μπαράζ για να πετύχει την άνοδο.

Φέτος, έχοντας την περσινή εμπειρία και με περισσότερη συνοχή, η ομάδα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και τα καταφέραμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες, πέρασαν μια κοπιαστική περίοδο, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας και γενικά τους Ξανθιώτες που στήριξαν την προσπάθειά μας, κάτι που δεν το περιμέναμε και ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.”

-Αλλάζουν τα δεδομένα σε μια ψηλότερη κατηγορία. Πως θα ανταπεξέλθετε;

“Σαφέστατα είναι ένα βήμα το οποίο ήδη έχουμε αξιολογήσει από πριν. Θεωρούμε ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε επίπεδο στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας.

Βέβαια θα είμαστε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία χωρίς προηγούμενη εμπειρία αλλά θεωρούμε ότι με σωστό σχεδιασμό και πλάνο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε για να έχει η ομάδα μια καλή παρουσία.”

-Για τη λειτουργία της ακαδημίας πείτε μας λίγα λόγια

“Λειτουργεί από το 2010, σε μια προσπάθεια του Βασίλη Τοροσίδη να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του αλλά και ν’ αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον οικισμό του Πετεινού, στο χωριό που μεγάλωσε.

Εχουμε κλείσει 13 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και διαρκούς εξέλιξης της ακαδημίας. Ικανοποιητικό είναι το επίπεδο λειτουργίας με αρκετά παιδιά.

Θεωρώ και το επίπεδο των ακαδημιών στο Νομό μας αρκετά υψηλό. Λειτουργούν αρκετές ακαδημίες και υπάρχει ανταγωνισμός.

Υπάρχει δραστηριότητα και αυτό ωφελεί τους μικρούς αθλητές, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα, να ενταχθούν στο ίδιο το άθλημα και αν μπορεί κάποιος να προχωρήσει παραπάνω να έχει την ευκαιρία να το κάνει.”

-Υπάρχουν ταλέντα για να παίξουν στις ομάδες της Ξάνθης;

“Δυστυχώς λείπει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Ξάνθη, η μεγάλη ομάδα. Η φυσική εξέλιξη ενός παιδιού που μπορεί ν’ αγωνίζονταν σε οποιαδήποτε ακαδημία των ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού Ξάνθης ήταν να ενταχθεί σε μια ηλικία 10 – 12 ετών σε πιο επαγγελματικό επίπεδο στην ΠΑΕ και να έχει μια ευκαιρία για εξέλιξη.

Αυτό λείπει. Δημιουργείται ένα κενό σήμερα με την εξέλιξη των παιδιών.”

-Βέβαια γίνεται μια νέα προσπάθεια στον ΑΟΞ με δημιουργία ακαδημίας. Βλεπετε αυτή την κίνηση με ανταγωνισμό;

“Ο σύλλογός μας είναι ερασιτεχνικός και αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωφέλιμο για όλους μας να υπάρχει μια ομάδα που ν’ αφορά και όλο το Νομό μας. Ειμαστε ανθρωποι του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και στηρίζουμε αυτή την κίνηση 100%”

Το Γήπεδο του Πετεινού μπορεί να υποδεχτεί αγώνες της Γ’ Εθνικής;

“Η επιλογή μας είναι μονόδρομος στο να έχουμε αυτό το γήπεδο. Αποτελεί τη φυσική μας έδρα και αυτός ήταν ο στόχος  από την αρχή.

Θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις.Θα κινηθούμε στα ίδια δεδομένα και τους περιορισμούς που έχουμε.

Θέλουμε ν’ αγωνιστούμε σε αυτό το γήπεδο.”

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη του STAR 88,8 fm τη Δευτέρα 12/6/2023 από το χρόνο 1.46.00, ακούστε τον πρόεδρο του Αρη Πετεινού Φίλιππο Παραστατίδη για την ιστορική άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button