Τοπικά νέα

Σε απροσεξία του μόνιμου εργαζόμενου αποδίδει το ατύχημα ο αντιδήμαρχος Φερτούν Χασάν Ογλού στο τμήμα καθαριότητας

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Φερτούν Χασάν Ογλού μίλησε την Τρίτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm για το εργατικό ατύχημα στο τμήμα καθαριότητας.

Η  απάντηση του στο δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Βογιατζή:

“Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη δήλωση του κ. Βογιατζή. Το εργατικό ατύχημα δεν οφείλεται σε πρόβλημα του μηχανήματος και την κατάσταση του απορριμματοφόρου. Οφείλεται στην απροσεξία του εργαζόμενου.

Και όλα σχεδόν τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί στο Τμήμα Καθαριότητας αν δούμε τις εκθέσεις αναφέρουν και τους ελέγχους οφείλονται αποκλειστικά στην απροσεξία.

Για το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν μόνιμος ο εργαζόμενος σε ώρα εργασίας σε ανοιχτό όχημα, πήγε να κλείσει το καπάκι και αφηρημένος το κούμπωσε πάνω στο δάχτυλό του και έπαθε αυτή τη ζημιά.

Αμέσως μου ενημέρωσε η υπηρεσία. Ο προϊστάμενός τον πήγε στο νοσοκομείο και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες. Μιλησα με τους γιατρούς και κάποιες ώρες τον κράτησαν προληπτικά.

Είναι μόνιμος με εμπειρία, γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά.

Είμαστε μια οικογένεια με τους εργαζόμενους. Επικοινωνούμε μαζί τους καθημερινά.”

-Τα μηχανήματα και τα απορριμματοφόρα σε τι κατάσταση βρίσκονται; Συντηρούνται; Τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας; Γίνονται τακτικά έλεγχοι;

“Βεβαίως συντηρούνται. Καθημερινά κινούνται στην πόλη. Είναι ελεγμένα και γίνεται συχνά συντήρηση συνεχώς για να βγαίνουν στους δρόμους.”

-Είστε ικανοποιημένος από τη συντήρηση και τη σημερινή κατάσταση των απορριμματοφόρων και των μηχανημάτων;

“Βεβαίως και έχει γίνει μια μεγάλη κίνηση από το Δήμο και μετά από πολλά χρόνια να προχωρήσουμε στην αγορά σύγχρονων οχημάτων, νέας τεχνολογίας, με άλλες  προδιαγραφές που θα διευκολύνουν τον κάθε εργαζόμενο.

Εχουμε παραλάβει κάποια, τα οποία  και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. “

-Θεωρείτε ότι είναι επαρκής η εκπαίδευση των εργαζομένων;

“Πιστεύω ότι είναι επαρκής. Οι περισσότεροι είναι χρόνια στην καθαριότητα και έχουν μεγάλη εμπειρία. Και γνωρίζουν πώς να κινούνται. Και φυσικά γίνονται ενέργειες για την ασφάλεια των εργαζομένων.”

Από το χρόνο 1.34.00, στην πρωινή ενημέρωση του STAR 88,8 fm (6/6/2023) ακούστε τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Φερτούν Χασάν Ογλού για το εργατικό ατύχημα στο τμήμα καθαριότητας. Η απάντηση του στο δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Βογιατζή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button