Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

* Τα πόδια στην πλάτη για να προλάβουν κόμματα και υποψήφιοι το ποθητό αποτέλεσμα….

Οι υποψήφιοι βουλευτές την εκλογή τους, τα δύο μεγάλα κόμματα το ποιο από τα δύο θα γίνει κυβέρνηση και τα μικρά, πέρα από την είσοδο τους στη Βουλή, την αύξηση και των ποσοστών τους…..

* Τα πόδια στην πλάτη για να προλάβουν κόμματα και υποψήφιοι το ποθητό αποτέλεσμα….


Οι υποψήφιοι βουλευτές την εκλογή τους, τα δύο μεγάλα κόμματα το ποιο από τα δύο θα γίνει κυβέρνηση και τα μικρά, πέρα από την είσοδο τους στη Βουλή, την αύξηση και των ποσοστών τους…..


Λίγο πριν από το τέλος της διαδρομής, το τελευταίο εκατοστάρι είναι και το δυσκολότερο και κρισιμότερο…..


Βέβαια υποψήφιοι και κόμματα ότι έσπειραν -έσπειραν, τώρα που εκπνέει και η προεκλογική περίοδος  και έρχεται η ώρα του θέρους , σε δυο μέρες θα δουν και σε τι ποσοστό καρποφόρησαν οι προσπάθειές τους…..



όΛίγο πριν το τέλος και οι πολίτες αναζητούν ακόμη συμπεριφορές και πράξεις πολιτικού πολιτισμού….


Μπορεί κόμματα και υποψήφιοι να δηλώνουν πως δίνουν τον αγώνα τον καλό, με όρους καθαρούς και μέσα στα επιτρεπτά όρια, ωστόσο ο κόσμος άλλα οσφραίνεται….


Μπορεί οι υποψήφιοι βουλευτές του κάθε ψηφοδελτίου να δηλώνουν πως είναι μια αγαπημένη ομάδα που εργάζεται πάνω από όλα για το καλό και τη νίκη του κόμματός τους και να  έπονται οι προσπάθειες για τη δική τους εκλογή, ωστόσο και εδώ η κοινή γνώμη εύκολα αντιλαμβάνεται τα δυνατά κονταροχτυπήματα για το ποιος από την ομάδα θα υπερισχύσει….


Τελικά και αυτή η προεκλογική περίοδος αποδεικνύει για άλλη μια φορά στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, σε αυτούς που ακόμη δεν έχουν καταλήξει πού θα ρίξουν το…δαγκωτό… ποιον χ υποψήφιο τελικά θα σταυρώσουν….ότι από την πολιτική σπανίζει η ειλικρίνεια …..


Και όχι μόνο είναι δυσεύρετη, άλλα έτσι όπως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό σε λίγο δε θα έχει και θέση….



όΑν βγεις και πεις κάποιες αλήθειες, μπορεί και να μην είσαι αρεστός …..είναι η επικρατούσα άποψη….


Και όταν θέλεις να εισπράξεις την ψήφο του άλλου, τότε αναγκαστικά συμμορφώνεσαι στους όρους του πολιτικού παιχνιδιού και ωραιοποιείς καταστάσεις και δίνεις φρούδες ελπίδες….


Δίνεις και άφεση αμαρτιών στον εαυτό σου, αφού σκέφτεσαι πως λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει και από την άλλη βέβαια πιστεύεις πως ο απλός ψηφοφόρος των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει δομημένη κριτική σκέψη και γνώση για να κρίνει αυτά που εσύ τάζεις έχουν και κάποια βάση….αν λες αλήθειες ή αερολογίες….


Με αλήθειες ή ψέματα-άντε τώρα εσύ να πείσεις τη νεολαία για την ειλικρίνεια των προθέσεων σου και την ανιδιοτέλεια του αγώνα σου-ο χρόνος για να ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα ο κάθε υποψήφιος εκπνέει….



 


* Λίγο πριν την κάλπη και στην ατμόσφαιρα την προεκλογική αιωρείται πανικός και άγχος, κυρίως στα δυο μεγάλα κόμματα….


Και αν με ρωτούσατε για το ποιο από τα δύο έχει το μεγαλύτερο άγχος και πανικό, θα έλεγα η Ν.Δ. γιατί για εκείνη η ικανοποίηση θα επέλθει μόνο με ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση….  


Είναι τόσο μεγάλη η αγωνία για την επίτευξη του στόχου, που επιστρατεύει όπλα, τα οποία κατά το παρελθόν είχε θέσει σε εφεδρεία…..


Πάρτε παράδειγμα το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη….


Θυμόσαστε στα περσινά ή προπέρσινα εγκαίνια της ΔΕΘ τι είχε γίνει με τον πρωθυπουργό….;


Ο κ. Καραμανλής δεν τον είχε προσπεράσει με μια ψυχρή χειραψία και τον απέφευγε επιμελώς….;


Τώρα ο πρωθυπουργός φαίνεται πως κατάλαβε το λάθος του και επειδή δεν περισσεύει κανένας, μας τον έστειλε χθες στην Ξάνθη …. 


 


* Και η απορία η δική μου είναι ως τι ήρθε στα μέρη μας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης…;


Με ποια ιδιότητα και με ποιο σκοπό….;


Υποψήφιος δεν είναι … πολιτική θέση δεν κατέχει στην κυβέρνηση ….εκτός και αν έχει προσωπικές φιλοδοξίες στο νομό μας, κάτι βέβαια που μοιάζει με ανέκδοτο… Άλλωστε ο ίδιος το έχει δηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν πως επόμενος στόχος του είναι ο δημαρχιακός θώκος της συμπρωτεύουσας….


Πώς γίνεται λοιπόν όταν όλοι βαυκαλίζονται πως η τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είναι πέρα και έξω από κόμματα και χρώματα, ένας εν ενεργεία νομάρχης να έρχεται για να σταματήσει διαρροές ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. και να κάνει αγώνα για την συσπείρωση των οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον επηρεασμό των αναποφάσιστων να ψηφίσουν Καραμανλή….;


Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Ν.Δ. φοβάται τελικά πολύ το ΛΑΟΣ για να στέλνει εδώ τον κ. Ψωμιάδη, σε μια περιοχή όπου ο κ. Καρατζαφέρης έχει μια δυναμική και με τη στήριξη του κ. Εμφιετζόγλου στην ορεινή περιοχή…..  


Ποιος είπε πως ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι ανοικτός σε κάθε συμπεριφορά, έκφραση και πρακτική….νυν υπέρ πάντων ο αγώνας για τη μεγάλη νίκη….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button