ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

*Όλα ζουν και κινούνται σε ιδιαίτερα έντονους προεκλογικούς ρυθμούς….. Ακόμη και ο αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προεκλογικής προβολής των υποψηφίων…

*Όλα ζουν και κινούνται σε ιδιαίτερα έντονους προεκλογικούς ρυθμούς….. Ακόμη και ο αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προεκλογικής προβολής των υποψηφίων, αλλά και προβολής του κυβερνητικού έργου σε ότι αφορά τα κονδύλια που διατέθηκαν για την παιδεία και την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων….


Τα σχολεία άνοιξαν, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους για να ξαναφύγουν την Πέμπτη και να γυρίσουν την ερχόμενη Τρίτη….


Ας είναι καλά οι εκλογές…. Θα ψηφίσουμε, θα μαζέψουν τις κάλπες και τα παραβάν, θα βάλουν στις θέσεις τους τα θρανία και οι πόρτες των σχολείων θα ανοίξουν και πάλι για τους μαθητές….


Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν πανέτοιμοι στις αίθουσες και θα ξεκινήσουν τη διδασκαλία των μαθημάτων…. Τώρα αν θα έχουν μαζί τους όλα τα βιβλία ή θα είναι αρκετοί για να καλύψουν όλες τις σχολικές αίθουσες του νομού, προς το παρόν παραμένει άγνωστο….


Επίσης όρκο δεν παίρνω πως δάσκαλοι και καθηγητές δε θα ξαναφήσουν για λίγο τα σχολεία για να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν την υλοποίηση κάποιων αιτημάτων τους… Από τώρα μου μυρίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις…..


 


*Και αν έχετε την απορία- εσείς που τα παιδιά σας έχουν προ πολλού ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο σχολείο- αν η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, έχω ένα να σας πω, εξαίρεση του κανόνα δεν είχαμε ούτε και φέτος….


Μόνο που αυτή τη φορά άλλαξε η δικαιολογία…..φταίνε οι εκλογές…. Και όπως ειπώθηκε δια στόματος Καραμάνου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας , λόγω του φόρτου της εργασίας που είχαν τα τυπογραφία με την εκτύπωση του προεκλογικού υλικού, το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού έμεινε πίσω….


Αποτέλεσμα το σχολικό κουδούνι χτύπησε και το βιβλίο της ιστορίας απουσιάζει από τη σάκα των μαθητών της έκτης δημοτικού….. Και το κυριότερο οι δάσκαλοι δεν έχουν ενημερωθεί ούτε και το πότε θα το πάρουν στα χέρια τους και πoιο τελικά θα είναι το περιεχόμενο του….


*Πέρα από τα βιβλία, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με δέκα πέντε χιλιάδες κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς, 10.000 δασκάλων και 5.000 χιλιάδων καθηγητών….και εδώ η αιτία είναι η προετοιμασία για τις εκλογές…..


Αφού είναι τόσο πολλά τα κενά σε όλη τη χώρα, φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν και σε σχολεία του νομού μας….. Λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία…..


Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις…. Επιτέλους είναι τόσο δύσκολο να ξεκινήσει μια σχολική χρονιά και όλα να είναι στην εντέλεια….; Και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβέρνησης Ν.Δ., την ίδια εικόνα συναντούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς…..


Μέχρι να δρομολογηθούν όλα, πάμε καλά Χριστούγεννα, οποτε από το νέο έτος ομαλοποιείται η κατάσταση στα σχολεία και μπορεί να πει κανείς πως όλα κυλούν κανονικά στις σχολικές αίθουσες και σύμφωνα με το πρόγραμμα διδασκαλίας…. όΔιανύουμε τις τελευταίες μέρες μιας προεκλογικής περιόδου που ζει την κορύφωσή της ….


Μιας προεκλογικής περιόδου, που πριν καλά-καλά να τη διαισθανθούμε, πλησιάζει στο τέλος της …. Η σούπερ μίνι προεκλογική περίοδος μετρά ακόμη δυο μέρες ζωής….


Μέχρι την Παρασκευή επιτρέπονται οι προεκλογικές καμπάνιες και τα διαφημιστικά σποτάκια των κομμάτων και οι δημοσιεύσεις συνεντεύξεων των υποψηφίων στα έντυπα μέσα και η προβολή τους στα τηλεοπτικά κανάλια….


Σάββατο είναι η μέρα περισυλλογής και περίσκεψης των ψηφοφόρων και δη των αναποφάσιστων και την Κυριακή η μέρα της έκφρασης της Δημοκρατίας, δηλαδή της κάλπης και της ψήφου…. Θα αποφανθεί η λαϊκή ετυμηγορία με την εκλογή των εκλεκτών που θα κατακλύσουν τα 300 έδρανα της Βουλής, αλλά και αυτών που θα κυβερνήσουν…..


Η νέα σχολική χρονιά λοιπόν ξεκίνησε μόλις χθες-ευχές για καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στα μαθήματα- και η προεκλογική περίοδος τελειώνει την Παρασκευή….


Η μεν πρώτη δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς……


Η δε δεύτερη, μας αποχαιρετά με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και προβληματισμούς για τον πολιτικό πολιτισμό που ζούμε και αυτόν που θα ζήσουμε από την Κυριακή και μετά…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button