Σας ευχαριστούμε!

Αυτό ήταν… Η εκδήλωση για τα σαραντάχρονα της ομάδας μας έφτασε στο τέλος. Κάπου εδώ, το μόνο που απομένει να κάνουμε, είναι ο απολογισμός.

Αυτό ήταν…


Η εκδήλωση για τα σαραντάχρονα της ομάδας μας έφτασε στο τέλος. Κάπου εδώ, το μόνο που απομένει να κάνουμε, είναι ο απολογισμός. ‘Εχοντας ενεργή συμμετοχή στην δημιουργία του υλικού που παρουσιάστηκε (η οποία χρειάστηκε σχεδόν τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί) ίσως να μην είμαι ο καταλληλότερος για να τον κάνει…


Μου δημιουργείται η αίσθηση πως θα περιαυτολογήσω, ή θα ευλογήσω τα γένια μας. Θα προσπαθήσω να μήν το κάνω. Όπως σας έλεγα, τα βίντεο της εκδήλωσης χρειάστηκαν σχεδόν τρείς μήνες για να ολοκληρωθούν. Έχοντας μάθει απ’ έξω ακόμα και το τελευταίο κόμμα, θεώρησα πως η παρουσία μου στην αίθουσα προβολής θα είναι ανιαρή.


Το να παρακολουθείς ξανά και ξανά το ίδιο 60λεπτο ντοκιμαντέρ, θα καταντούσε βραχνάς. Το αντίθετο. Κάθε προβολή, έκρυβε τις δικές της εκπλήξεις. Το ενδιαφέρον, η απορία, ο θαυμασμός, τα επιφωνήματα του κοινού, όλα δημιουργούσαν μια μαγική ατμόσφαιρα στον χώρο. Η υπερηφάνεια, η συγκίνηση, το κρυφό (ή φανερό) δάκρυ, έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα στην μνήμη όσων εξ’ υμών βρέθηκαν εθελοντικά στον χώρο.


Οι παλαιότεροι, έφεραν στην μνήμη στιγμές που έζησαν μέσα ή έξω από τα γήπεδα. Από την Ασπίδα και τον Ορφέα, έως σήμερα. Θυμήθηκαν παίκτες, συμπαίκτες, φίλους και συγγενείς, ανθρώπους που λείπουν από κοντά μας. Τα ίδια συνέβησαν και εκτός της αίθουσας. Ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη συγκινησιακή φόρτιση. Βλέπετε η σκηνή του βίντεο παρέρχεται.


Η φωτογραφία μένει εκεί, πεισματικά, και θυμίζει συνεχώς αντικείμενα, ανθρώπους, στιγμές και χρόνια… Γίναμε μάρτυρες ευτράπελων, καταστάσεων που δεν μας αρκεί ο χώρος για να παραθέσουμε. Νιώσαμε υπερηφάνεια σε κάθε επιβράβευση και έπαινο που μας δόθηκε.


Αισθανθήκαμε πως εκπληρώσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας.


Θυμίσαμε στον κόσμο τι σημαίνει ΑΟΞ. Πώς προέκυψε. Ποιο είναι το υπόβαθρό του. Καταφέραμε (ώς ένα σημείο) να φέρουμε ποιο κοντά την ομάδα στον κόσμο. Ήρθαμε σε επαφή με τους πρωταγωνιστές του γηπέδου. Μιλήσαμε μαζί τους, μας άκουσαν και τους ακούσαμε. Αλλάξαμε γνώμη για πολλούς και εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο άλλους.


 Κάποιες απο τις ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι, ίσως δείτε να παίρνουν σάρκα και οστά στο γήπεδο…


Ευχαριστούμε τα περίπου 2500 άτομα (ίσως να ήταν και περισσότεροι) που επισκεφθηκαν την έκθεση. Η παρουσία τους μας γέμισε χαρά.


Ευχαριστούμε όλους όσους μας συνεχάρησαν (και δεν ήταν λίγοι). Ευχαριστούμε τα τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση.


Τέλος, ένα προσωπικό, τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στον Γιώργο, τον Παναγιώτη, τον Στέλιο, τον Αλέκο και τον Μπάμπη για το ταξίδι που κάναμε… Να είστε καλά!


Σ. Κατσαούνης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button