Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης

Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης απευθύνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδης στα άτομα με Αναπηρία, με αφορμή την “Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”: “Η 3η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες. Πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, το μήνυμα αυτής της μέρας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των.

Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης απευθύνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδης στα άτομα με Αναπηρία, με αφορμή την “Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”:


“Η 3η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες. Πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, το μήνυμα αυτής της μέρας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των.


Η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία.


Για τη Δημοτική Αρχή της Ξάνθης, δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης. Ισότιμης στάσης απέναντι σε όλους τους πολίτες.


Η προσπάθεια για την αποκατάσταση και την υποστήριξη για την πλήρη ένταξη των συμπολιτών μας αυτών, στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και της άρσης κάθε μορφής διάκρισης, αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, στο πλαίσιο πάντα των υφισταμένων αρμοδιοτήτων μας ως τοπική αυτοδιοίκηση.


Με το σκεπτικό αυτό και συγκεκριμένα για τον τομέα της διευκόλυνσης μετακίνησης – πρόσβασης των συμπολιτών μας με αναπηρία, έχουμε προβεί σε μια σειρά έργων σε δημόσιους χώρους, όπως ράμπες σε πεζοδρόμια, χώρους εξυπηρέτησης σε δημοτικά κτήρια και πρόσβασης σε αυτά καθώς και με δράσεις που υποστηρίζουν την άρση της όποιας κοινωνικής απομόνωσης.


Η 3η Δεκεμβρίου, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά μια ημέρα Τιμής σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι η υπενθύμιση της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΜΑΣ, ως κοινωνία και ως αυτοδιοίκηση στο ότι κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα, όπως και όλοι.


Ας κάνουμε αυτή τη σκέψη πράξη, όχι μόνον για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον.”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button