Δημήτρης Γαλανόπουλος: «Θα δουλεύουμε περισσότερα έτη θα πληρώνουμε περισσότερα και θα παίρνουμε πολύ λιγότερη σύνταξη».

Σε συμβολική κατάληψη το πρωί της Τρίτης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στόν δήμο Ξάνθης μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Σύμφωνα με δήλωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Γαλανόπουλος ανέφερε: «Όπως γνωρίζεται αυτές τις μέρες ψηφίζεται το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και είναι μία μορφή αντίδρασης τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε συμβολική κατάληψη το πρωί της Τρίτης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στόν δήμο Ξάνθης μετά από  απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ.


Σύμφωνα με δήλωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Γαλανόπουλος ανέφερε:  «Όπως γνωρίζετε αυτές τις μέρες ψηφίζεται το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και είναι μία μορφή αντίδρασης από τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Βεβαίως και θα ακολουθήσουν και άλλες με δεδομένου ότι στις 15 του μηνός υπάρχει πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11 έως τις τρείς το μεσημέρι. Οι δημοτικοί υπάλληλοι και κατ επέκταση οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούμε στο ασφαλιστικό το οποίο προωθεί η Κυβέρνηση διότι θα δουλεύουμε περισσότερα έτη θα πληρώνουμε περισσότερα και θα παίρνουμε πολύ λιγότερη σύνταξη. Είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχει επιτευχθεί μετά από πολλά χρόνια αγώνα και πολλές δεκαετίες πάλης.  Η ελληνική κυβέρνηση απικαλώντας την Ε.Ε. και το μνημόνιο  καταργεί το δικαίωμα στην ζωή και την εργασία».


 


 


Κινδυνεύουν  οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων;


 


Ο πρόεδρος κ. Γαλανόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι αυτό ήδη συμβαίνει και τώρα λόγω της κρίσης και των μέτρων. «Υπάρχουν πολλοί δήμοι οι οποίοι δεν πληρώνουνε τα έξοδα κίνησης, δεν πληρώνουν τις παροχές το γάλα κ.τ.λ. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο όμως είμαστε εδώ για να αντισταθούμε για να μην γίνει από όλους τους δήμους αυτό που είπατε.


 


Θα αποδώσουν τα μέτρα και οι περικοπές;


 


Ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι τώρα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα. «Δυστυχώς όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την Κυβέρνηση ως τώρα επικαλούμενη το μνημόνιο και την Ε.Ε. είναι απλά εισπρακτικού χαρακτήρα . Θεωρώ ότι με τις περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση. Η συνολική περικοπή από τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει ένα όφελος 2 δις ευρώ και είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πιστεύουμε ότι δεν θα είναι μόνον αυτά τα μέτρα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε εμείς είμαστε αντίθετοι με όλα αυτά».


 


Θα κλείσουν τα απορριμματοφόρα τούς δρόμους;


 


Απαντώντας στο ερώτημα ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρει έμμεσα ότι η χώρα θα βουτηχτεί στο σκουπίδι από το Φθινόπωρο και μετά: «Θα σας πω το εξής η ΠΟΕ ΟΤΑ θα προχωρήσει σε κλαδικές κινητοποιήσεις. Οι τελωνιακοί προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και έχουν κερδίσει γιατί όχι και εμείς; Θεωρώ ότι οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι τώρα από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε από το Φθινόπωρο σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button