ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο απολογισμός πεπραγμένων 2009 του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη επιβεβαίωσε την προσπάθεια της απερχόμενης Δημοτικής αρχής να ωραιοποιήσει τα πράγματα, αφού περίτεχνα πρόεδρος και αντιπρόεδρος παρεμπόδιζαν την έκφραση των πολιτών, με παρεμβάσεις και εσκεμμένες διακοπές των ομιλητών, αλλά και άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ομιλώντας υποτιμητικά προς τους παρευρισκομένους, χαρακτηρίζοντας τους ακόμη και ασκέρι.

Ο απολογισμός πεπραγμένων 2009 του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη επιβεβαίωσε την προσπάθεια της απερχόμενης Δημοτικής αρχής να ωραιοποιήσει τα πράγματα, αφού περίτεχνα πρόεδρος και αντιπρόεδρος παρεμπόδιζαν την έκφραση των πολιτών, με παρεμβάσεις και εσκεμμένες διακοπές των ομιλητών, αλλά και άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ομιλώντας υποτιμητικά προς τους παρευρισκομένους, χαρακτηρίζοντας τους ακόμη και ασκέρι. Το λιγότερο που θα είχε να κάνει ο κ. Δήμαρχος ήταν να αφήσει να ακουστούν οι πολίτες. Εκθέτει δημόσια τις πράξεις του και εμείς δικαιούμαστε να του πούμε αυτό που βλέπουμε. Είτε αντιπολιτευόμαστε είτε όχι! Δεν είναι δυνατόν να μας υποχρεώσει να δούμε τα πράγματα από την δική του άποψη. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία! Ούτε ο κος Φωτιάδης δικαιούται να απευθύνεται οργισμένος στους πολίτες και να τους αποκαλεί «κουστωδία» του κ. Πούλιου. Αν δεν εκφραστούν οι πολίτες πώς θα αντιλαμβάνονται την απήχηση των πράξεών τους?  Ο κ. Δήμαρχος στην δευτερολογία του, αντί δημόσιας απάντησης, περιορίστηκε να πει «εμείς κ. Βορίδη μπορούμε να τα πούμε και  κατ’ ιδίαν». Του απαντώ: ότι δεν μπορώ να συνομιλώ κατ ιδίαν ούτε με τον ίδιο, ούτε με την παράταξή του και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου καταφύγουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


 


  ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ


Κ. Δήμαρχε, συμπολίτες μου,


Ξεφυλλίζοντας το έντυπο των πεπραγμένων της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για το έτος 2009, διαπιστώνουμε ότι ο κύριος όγκος των περιγραφών, αν εξαιρέσουμε αφηγήσεις της καθημερινότητας, αφορά για ακόμη μια χρονιά τεχνικά έργα και νούμερα, δηλαδή έργα πολιτικού μηχανικού, αλλά πίσω από αυτά δεν διαφαίνεται ο τελικός στόχος, το γιατί, είναι έργα που θα μπορούσαν να διαχειριστούν και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, με τον Δήμαρχο σε ρόλο μόνο προϊστάμενου διευθυντή.


Δεν απεμπολώ την άποψή μου, και κανείς δεν θα με υποχρεώσει να δώ τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, ο Δήμαρχος σήμερα επιπλήττει τους πολίτες γιατί μηδενίζουν το έργο του..


Προσωπικά, περίμενα να ακούσω σήμερα ΤΙ; ΣΤΟΧΟΥΣ θέσατε κ. Δήμαρχε το 2009 ή στην αρχή της 4ετίας σας ή στην αρχή της 10ετίας σας, ΤΙ; ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ακολουθήσατε για να τους πετύχετε και στον σημερινό απολογισμό σας να μας πείτε πόσο κοντά στους στόχους σας βρεθήκατε ή αν τους πετύχατε. Να νοιώσω ότι, ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή συμφωνούσα με τους στόχους σας, εσείς τι έργο καταφέρατε ώστε να ζητάτε ακόμη μια θητεία για να ολοκληρώσετε ποιο (;) έργο σας.. και τότε, να μιλήσουμε πολιτικά!


Δεν έχετε έργο με στόχους, ποτέ δεν είχατε, πλήν της διαχείρησης της εξουσία και βαδίσατε εκ των ενόντων, βλέποντας και κάνοντας.


Σήμερα, μας αποκοιμίσατε με την ανάγνωση «ημερολογίου καταστρώματος», ημερολογίου ρουτίνας της καθημερινότητας σας στον Δήμο, διαβάζοντάς μας ουσιαστικά για τα χρυσάνθεμα που φυτεύσατε και τα χρήματα που εκταμιεύσατε. Μας παραπλανήσατε όλους σαν Δημότες.


Και εξοργίζεστε που δεν έχουμε ένα καλό λόγο να πούμε για το έργο σας, αντί να καθήσετε να ακούσετε και να προβληματιστείτε..


Σήμερα όμως, δεν μας είπατε για τις θολές προσλήψεις από την ΕΑΠΑΞ και τις πλαστογραφημένες υπογραφές των λογιστών,


Για τις παράνομες συμβάσεις των βρεφονηπιοκόμων που τελικά σχίσατε,


Για τον προεκλογικό μηχανισμό «ολίγης εργασίας» που στήσατε στην ΕΤΕΝΕΞ με 2μηνες συμβάσεις,


Για το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη μετά από 10 χρόνια παρουσίας σας στον Δήμο και την γενική αίσθηση ακάθαρτης εικόνας που αποπνέει,


Για την απουσία ανακύκλωσης ενώ πριν 4 χρόνια στο Ξενία σχίζατε τα ρούχα σας υπερασπιζόμενος την οικολογική σας ευαισθησία, 


Για το πολυέξοδο καρναβάλι, εν μέσω εθνικής και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στερώντας από πετρέλαιο το κολυμβητήριο,


Για το παράνομα εγκατεστημένο ξύλινο σπιτάκι του ταχυδρόμου στην Χρύσα, που λειτούργησε 10 ημέρες προ των εκλογών και την επομένη το θέσατε εκτός λειτουργίας, έτσι για τα μάτια του κόσμου,


Για την αυθαίρετη κοπή δέντρων στην πλατεία και την παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν δίνατε την προσωπική σας διαβεβαίωση ότι ΔΕΝ θα κοπούν δέντρα,


Για τα εκατοντάδες μ2 πεζόδρομων και πεζοδρομίων υποτίθεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά που μόνο στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν αποδοθεί, προσθέτοντας προβλήματα εκτός των πεζών, στις μητέρες με τα καροτσάκια, τους ΑΜΕΑ και άλλους,


Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Τσάμικη σπαταλώντας χρήματα σκοπιμότητας,


Για την μη ύπαρξη οργανωμένης ανακύκλωσης παρά την ένθερμη υποστήριξή σας στο περιφερικό σχέδιο διαχείρισης,


Την σπατάλη χρημάτων για την κατασκευή κραταιού οδοστρώματος  μήνες πριν το ξηλώσετε για την συνένωση των πλατειών,


Την προμήθεια ακριβού καλωδίου,


Τα μισοτελειωμένα έργα γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΞ, άραγε η υπηρεσία τα παρέλαβε ως ολοκληρωμένα; Τα πλήρωσε ως ολοκληρωμένα;


Την απουσία  διαγραμμήσεων διαβάσεων για τους πεζούς ενώ σπαταλάτε  περίπου   40.000 ευρώ ετησίως για βαφές που μετά ένα μήνα είναι σβησμένες,


Την μη ηθική εισαγωγή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της χαρακτηρισμένης ως παράνομής από την περιφέρεια κατάληψης δημόσιου χώρου από το κυβερνείο, ιδιοκτήτης του οποίου βρίσκεται τώρα στο πάνελ για την ομαλή; ρύθμιση της αποψινής συζήτησης


 


Πόσα περισσότερα έργα θα μπορούσαν να έχουν γίνει στον δήμο μας με μια πιο συνετή διαχείριση των χρημάτων?…….


 


Τα προβλήματα της καθημερινότητας παρέμειναν ίδια καθ όλη την διαρκεί της θητείας σας, δεν μπορείτε να μας υποσχεθείτε τίποτα πια και να σας πιστέψουμε.


Δεν είμαστε εμείς που διακατεχόμαστε από δίψα για εξουσία αλλά εσείς που προτίθεστε να συνεχίσετε την ίδια άγονη και ελλειμματική από άποψη ανάπτυξης πολιτική σας.


Αυτός !!! έπρεπε να είναι ο απολογισμός σας γιατί αυτά είναι τα πεπραγμένα σας και όχι αυτά που ωραιοποιημένα μας παρουσιάσατε απόψε, κατηγορώντας μας μάλιστα επειδή έχουμε αντίθετη από εσάς γνώμη για το μέλλον μας.


 


Για τους λόγους αυτούς καλώ τους πολίτες να σας γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, μη έχοντας πλέον να ελπίζουμε και να περιμένουμε τίποτα από εσάς, να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό και το φθαρμένο σηματοδοτώντας έτσι και την είσοδο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης σε εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.


Ακόμη και αν δεν θα είμαστε αρκετά καλοί, «άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες».


 


                                   ΒΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


                             ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button