Το τρίτο μάτι

Είναι προς τιμήν του Κωνσταντίνου Τάτση προέδρου της διευρυμένης Ν.Α. Δράμας Καβάλας Ξάνθης ο οποίος είπε μία μεγάλη κουβέντα. Συνήθως τιμούμε τους μεγαλοσχήμονες, ενώ τους ανθρώπους, όπως ο αείμνηστος αντινομάρχης Χαράλαμπος Σαχινίδης, ο οποίος προσέφερε στην πραγματική δημοκρατία της καθημερινότητας, τους τιμούμε τελευταίους και αν.

Είναι προς τιμήν του Κωνσταντίνου Τάτση προέδρου της διευρυμένης Ν.Α. Δράμας Καβάλας Ξάνθης ο οποίος είπε μία μεγάλη κουβέντα. Συνήθως τιμούμε τους μεγαλοσχήμονες, ενώ τους ανθρώπους, όπως ο αείμνηστος αντινομάρχης Χαράλαμπος Σαχινίδης, ο οποίος προσέφερε στην πραγματική δημοκρατία της καθημερινότητας, τους τιμούμε τελευταίους και αν.


 


ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;


 


Το ερώτημα όλο και ποιο συχνό από τον μέσο πολίτη. Τελικά κυβερνά η Ελληνική Κυβέρνηση ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;


 Οι Γερμανοί πάντως ότι δεν κατάφεραν με την κατοχή, το κατάφεραν τώρα με τα λεφτά τους.


Καημένη ψωροκώσταινα που σε κυβερνούσαν τόσα χρόνια αρπακολλατζήδες και αετονύχηδες.


Εγώ τι φταίω;


 


ΝΟΔΕ


 


Κάποιο πουλάκι μου  σφύριξε ότι σήμερα στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ απουσίαζαν κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη που έφεραν τόσο μπροστά στον νομό το ΠΑΣΟΚ.


Η συνάντηση δεν ήταν θεματική απ ότι με πληροφόρησαν απλά θα επαναληφτεί η συνεδρίαση για να αποφασιστεί ή όχι η εκλογή των τοπικών κομματικών στελεχών από την βάση ή όχι.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ.


 Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, μήπως και κάποια στελέχη τα οποία νόμιζαν ότι το κόμμα στην Ξάνθη ήταν μία θέση η οποία θα εξυπηρετούσε τα προσωπικά κομματικά συμφέροντα και όχι του κόμματος.


Καιρός κάποιοι να πηγαίνουν στα σπίτια τους.


 


ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΛΕΓΥΗΣ


 


Μπορεί οι κοινωνικές δράσεις των τομεαρχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να έχουν έντονο τον κομματικό χαρακτήρα, και γιατί όχι άλλωστε αφού οι άνθρωποι κάνουν δράσεις που η κοινωνία της αποζητά, αλλά σημασία έχει ότι πραγματοποιεί δράσεις , όπως αυτή της Τομεάρχη κυρίας Χαιτίδου η οποία με γιατρούς θα ανέβει στα ορεινά προκειμένου να εξετασθούν κάποιοι κάτοικοι.   


Πέντε χρόνια κυβέρνηση της ΝΔ κάποια κοινωνική δράση από τα τοπικά κομματικά στελέχη δεν είδαμε. Γιατί λοιπόν κύριοι ο λαουτζίκος να μην ψηφίζει ΠΑΣΟΚ;


 


κτελ, ταξι και μαθητεσ


 


Οι μαθητές την Τετάρτη δεν πήγαν στα σχολεία γιατί οι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ και Ταξιτζίδες δεν πληρώθηκαν ακόμη τα παρισινά. Κάτι είπε η κυβέρνηση μόλις εξελέγη ότι πείρε λεφτά από τους έχοντες κοντά ένα δις και τα διέθεσε στην παιδεία. Παρ όλα αυτά τα παιδιά μας δεν πάνε στα σχολεία. Σε ποια παιδία τα κατέθεσε ρε παιδιά και δεν το πήραμε χαμπάρι;


 


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Εδώ ο κόσμος καίγεται και το … μπιμπ…χτενίζεται. Ας σοβαρευτούμε ρε παιδιά. Κρατήστε τον πολιτικό κόσμο ενωμένο, οι δικαστικές και οι οικονομικές αρχές άς ξεκινήσουν την έρευνα και όταν με το καλό φτάσουμε στους πολιτικούς τότε άς γίνει εξεταστική. Μην αποπροσανατολίζεται την κοινή γνώμη. Και ποιος μου λέει εμένα ότι άντε και κάνατε εξεταστική άντε και βρήκατε πολιτικές ευθύνες τα λεφτά ποιος θα τα φέρει πίσω;


 


 



 


ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΕΣ


 


Να λοιπόν που η περιοχή μας πρωτοστατεί και σε κάτι χάρις στον εκπαιδευτή σκύλων για την ανεύρεση τρούφας, Παύλο Αηδονόπουλο από τους Τοξότες.


 


ΠΟΥΛΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙOΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


 


Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών του δήμου Ξάνθης στο τελείωμα των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών  και το κόστος αυτών. Ο μεν δήμαρχος λέει ότι παρ όλο που έβρεχε με το «τουλούμι» έκανε τα καλύτερα καρναβάλια, ενώ ο Πούλιος λέει ότι όταν γίνει δήμαρχος αυτός θα κάνει καλλίτερα και φτηνότερα καρναβάλια.


Δυστυχώς όμως στο τέλος την νύφη την πληρώνουν οι Ξανθιώτες. Και μια και μιλάμε για νύφες αγαπητέ Μανώλη Φανουράκη εκείνο το κοριτσάκι που κουνιόταν επάνω στο άρμα και παρίστανε την βασίλισσα του καρναβαλιού και απ ότι   έμαθα μας κόστισε πολύ ακριβά, δεν αναφέρω το νούμερο γιατί δεν το έχω διασταυρώσει αλλά απ ότι μου λένε πολύ παραπάνω απ όσα εγώ βγάζω όλο το χρόνο, κάτι που σίγουρα πρέπει να μάθουμε, αυτό βεβαίως είναι υποχρέωση της ΔΕΑΞ να μας το πει και το περιμένουμε.


Εγώ όμως  θα μείνω στο εξής.  Αντί  να κουβαλάμε κάθε χρόνο από την Αθήνα κάποιες όμορφες κοπέλες για να παραστήσουν την βασίλισσα του καρναβαλιού, δεν θα μπορούσε άραγε κάποια κοπέλα από τους  συλλόγους, που δόξα τω θεώ διαθέτουμε πολλούς,  τιμής ένεκεν, να παραστήσει την βασίλισσα;


Δεν νομίζω αγαπητέ Μανώλη η Αθήνα να διαθέτει πιο όμορφες κοπέλες από την Ξάνθη.


Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι τιμή για τον κάθε σύλλογο να προτείνει ύστερα από ψηφοφορία ένα όμορφο μέλος του για την θέση της βασίλισσας του καρναβαλιού. Δεν ξέρω, μία πρόταση κάνω και είμαι σίγουρος ότι θα μας κοστίσει πολύ φτηνότερα από τα εισαγόμενα εξ Αθηνών κορίτσια.


 


ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ


 


Κύριε Δήμαρχε πριν από 2,5 χρόνια όταν υπηρετούσα σε άλλο τοπικό μέσο ενημέρωσης της Ξάνθης είχα κάνει ένα ρεπορτάζ στο δεύτερο ειδικό σχολείο του Τυμπάνου.


Εκείνη την περίοδο τα στελέχη και οι μαθητές του ειδικού σχολείου αλλά πρωτίστως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητούσαν μέσω της εφημερίδας που εργαζόμουν να τους φτιάξει ο Δήμος μία παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο του ειδικού σχολείου.


Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια μπαίνει το ίδιο αίτημα. Μία παιδική χαρά για να μπορούν και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να χαίρονται όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Δυστυχώς ο δήμος Τοπείρου δεν ενδιαφέρθηκε να την φτιάξει. Παράλληλα οι παιδικές χαρές που υπάρχουν στα ερημωμένα από μικρά παιδιά χωριά του τοπικού σας διαμερίσματος σαπίζουν.


Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι για έναν δήμαρχο να δώσει λίγη χαρά σε μερικά παιδιά με ειδικές ανάγκες μιας και το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό;


Αλήθεια οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες που οι πολίτες ψηφίζουν τι κάνουν;


Δεν βγαίνουν ούτε μία βόλτα στο χωριό τους;


Ή μήπως οι πολλαπλές υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν από το σχολείο να δουν τις ανάγκες τους;


Απ ότι πληροφορούμεθα υπάρχει πρόβλημα και στην σκεπή, μάλλον μπάζει όπως και η μόνωση προφανώς από κάποια «αρπακολατζίδικη παρέμβαση» που έγινε στο σχολείο παρουσιάζει πρόβλημα.


Αλήθεια τι πρέπει να γράψει κάποιος για να ευαισθητοποίηση τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στα στενά πλαίσια ενός επαρχιακού δήμου;


Μήπως κύριε Δήμαρχε περιμένετε να έρθει η Υπουργός Παιδείας να λύσει ένα απλό καθημερινό πρόβλημα τους σχολείου;


Αλήθεια κύριε Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων πώς θα κοιτάξετε στα μάτια αυτούς τους γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε αυτό το ειδικό σχολείο και θα τους ζητήσετε να σας δώσουν και πάλι την ψήφο τους;


 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button