Και όμως έχει έντονα το άρωμα της Ν.Δ. …

Ο υποψήφιος ανεξάρτητος Περιφερειακός Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός Α.Μ-Θ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” του Γιώργου Παυλίδη, μόνο ανεξάρτητος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αν κρίνουμε από την παρουσία των στελεχών υψηλόβαθμων και μη της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το παρόν στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή. Ούτε βέβαια με δυο υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, βαφτίζεται ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο.

Ο υποψήφιος ανεξάρτητος Περιφερειακός Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός Α.Μ-Θ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” του Γιώργου Παυλίδη, μόνο ανεξάρτητος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αν κρίνουμε από την παρουσία των στελεχών υψηλόβαθμων και μη της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το παρόν στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή.

 

Ούτε βέβαια με δυο υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, βαφτίζεται ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο.

 

Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο είναι εκείνο που συγκεντρώνει υποψηφίους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους ή διατηρεί ίσες αποστάσεις από όλους.

 

Αν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, δεν ήταν τόσο έντονη η παρουσία των βουλευτών και πολιτευτών της Ν.Δ., ίσως και να μπορούσαν να δεχτούν οι ψηφοφόροι το χαρακτηρισμό ανεξάρτητος πολυσυλλεκτικός αυτοδιοικητικός συνδυασμός.

 

Διαφορετικά μιλάμε για εντυπωσιασμούς προς κατανάλωση.

 


 


Και ένας ακόμη επιπλέον λόγος


 που αναιρεί το ανεξάρτητο του ψηφοδελτίου…. 


 

Έχει καταστήσει σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία ότι οι  Περιφερειακές  Εκλογές  έχουν ένα έντονο πολιτικό χαρακτήρα και στίγμα και ανάλογο πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να δώσουν προς την κυβέρνηση.

 

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θα πρέπει να στείλουν οι ψηφοφόροι το μήνυμα της καταψήφισης του Μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για αυτό και δίνουν πολιτική χροιά σε αυτή την αναμέτρηση, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα των αυτοδιοικητικών αλλαγών και καινοτομιών που επιφέρει στο χώρο της αιρετής Περιφέρειας ο Καλλικράτης.

 

Το στίγμα αυτό έδωσε με την ομιλία του και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και νυν νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης.

 

Μπορεί να έκανε λόγο για περιφερειακή συνείδηση, αλληλεγγύη και ενότητα της περιφέρειας ΑΜ-Θ, ωστόσο έγινε και ο πομπός του πολιτικού μηνύματος της Ν.Δ.. προς τους ψηφοφόρους της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, όταν μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για την καταψήφιση της πολιτικής του μνημονίου.

 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button