Ειδήσεις

Κάθετα αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης για την αγορά την προσεχή Κυριακή

Αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου για το άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

“Αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες ” σημειώνεται σε σχετική ανακοινωση:

“Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κατ’ επέκταση των δυο θεσμοθετημένων, μέχρι πρότινος, Κυριακών τους, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου,

χρόνια τώρα, καθώς όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ τη λειτουργία της αγοράς, αλλά αντίθετα την διαστρέβλωνε, χωρίς ποτέ να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Και ενώ πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε η κατάργησή τους, μόλις σήμερα, ως κεραυνός εν αιθρία, κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή, άνευ λόγου και αιτίας, το προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία, καθώς ξεκάθαρα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων, φωτογραφίζοντας μεγάλα Mall και πολυεθνικές εταιρείες, που επιθυμούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο την αγορά, συνθλίβοντας τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλοι μαζί οι έμποροι της Ξάνθης, πρέπει να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την Κυριακάτικη αργία.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στα καταστήματα μέλη του, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button