ΕιδήσειςΕλλάδα

Όχι στην συνεκμετάλλευση, άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο

Αντί να έχει ήδη ξεκινήσει την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κοιτά προς την «συνεκμετάλλευσή» τους με την Τουρκία.

Ακόμη και κατά την διάρκεια των δηλώσεών του χθες, με την Εσθονή πρωθυπουργό αναφερόμενος στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είπε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιλύσει τέτοιου είδους ζητήματα και έφερε ως παράδειγμα την συμφωνία οριοθέτησης που έκαναν Ισραήλ και Λίβανος. «Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ακριβώς άποψη προωθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς στη τοποθέτηση του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ τονίσθηκε ότι η μακροχρόνια άποψη των ΗΠΑ είναι ότι «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».
Η Πατριωτική Ένωση υπενθυμίζει ότι μοναδική βιώσιμη θέση εκκίνησης για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας είναι άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο. Κάθε τι διαφορετικό είναι εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας, εις βάρος αυτών της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button