ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Μανώλης Αγγελάκας στα γραφεία της ΝΟΔΕ την Τρίτη το απόγευμα παρουσία της προέδρου κ. Σ. Ιακωβίδου.

Σκοπός της επίσκεψης του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και υπεύθυνου του οργανωτικού ήταν η συνεργασία των στελεχών και η οργάνωση για τους επόμενους μήνες της ΝΔ στην περιοχή.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Μανώλης Αγγελάκας στα γραφεία της ΝΟΔΕ την Τρίτη το απόγευμα παρουσία της προέδρου κ. Σ. Ιακωβίδου.

Σκοπός της επίσκεψης του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και υπεύθυνου του οργανωτικού ήταν η συνεργασία των στελεχών και η οργάνωση για τους επόμενους μήνες της ΝΔ στην περιοχή.

Ανέφερε ότι με την επίσκεψη του στον ορεινό όγκο, για πρώτη φορά η ΝΔ αποκτά κομματική οργάνωση όπου παραδέχτηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε σοβαρό έλλειμμα. Τα στελέχη έχουν εντοπιστεί και η επιτροπή αξιολόγησης θα ανακοινώσει τα ονόματα και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την τοπική οργάνωση του Δήμου Μύκης και παράλληλα έκανε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, ασχέτως αν είναι μέλη ή όχι του κόμματος της ΝΔ.

Κάνοντας αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και τόνισε ότι η χώρα περνά δύσκολα και εξ αιτίας της πολιτικής του Πρωθυπουργού χάθηκε η ευκαιρία ανάταξης της χώρας.

Τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο δεν οδηγεί πουθενά και ο αδύναμος Πρωθυπουργός δεν ήταν σε θέση να πείσει τους δανειστές της Ελλάδος για αλλαγή πολιτικής.

Σημείωσε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε το μεσοπρόθεσμο γιατί δεν προβλέπει την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. “Είχαμε προβλέψει ότι με το μνημόνιο 1 θα πέσει έξω και θα γίνει το ίδιο με το μεσοπρόθεσμο. Είχαμε προβλέψει κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και τη μεγάλη ύφεση. Εμείς με το πρόγραμμά μας παρουσιάσαμε την επανεκκίνηση της οικονομίας και η λύση που προτείνουμε είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σέρνεται πίσω από νέα δάνεια χωρίς να γνωρίζει κανένας τους όρους και τι συμφωνίες έχει κάνει, κάτι όπως φαίνεται ξεκάθαρα οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα. “όλο και περισσότερα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης  ακούνε τις προτάσεις του κόμματος και εκεί οι θέσεις της ΝΔ δικαιώνονται”

Κάνοντας αναφορά στο τι πρέπει να γίνει προκειμένου η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, είπε ότι η χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλα πρόσωπα και τόνισε πώς αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ζήτησε εκλογές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τις κερδίσει.

Σημείωσε ότι στη νίκη που θα κερδίσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συμβάλλει κατά πολύ το πρόγραμμα που ετοιμάζεται πυρετωδώς από τα στελέχη του κόμματος σε σχέση με την μετανάστευση, τη λαθρομετανάστευση, την υγεία, την παιδεία και φυσικά την ανάπτυξη και σε όλους εκείνους τους τομείς που αφορούν την οργάνωση της χώρας και της εξόδου της από αυτό το χάος που τώρα βρίσκεται.

Η ΝΔ είπε, αναζητεί τις καλύτερες προσωπικότητες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα δεν προσυπογράφει και το δεύτερο λάθος με το μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας ότι με την υπογραφή του μνημονίου 1 στερήθηκε τη δυνατότητα να δανειστεί από άλλες πηγές και ο δανεισμός της χώρας γίνεται με τοκογλυφικούς όρους ύψους 5% σε τρία χρόνια, σημειώνοντας ότι το ίδιο θα είναι και το μνημόνιο 2. “Οι ευρωπαίοι πλέον δεν μας εμπιστεύονται και 110 αντιπρόσωποι τους θα αποφασίζουν για την τύχη της χώρας και η κυβέρνηση δεν θα έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί”

Στηρίζοντας το επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης “τώρα” έφερε σαν επιχείρημα τον ΟΤΕ, ο οποίος πουλιέται στο 1/3 της αξίας των μετοχών του που πούλησε η ΝΔ στο παρελθόν, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που θα καταψηφίσουν και την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.

Παραδέχτηκε ότι οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα κόμματα και με το δίκιο τους, όμως πρέπει να αναζητηθεί λύση με νέα πρόσωπα και ιδέες,  διαφορετικά είναι μονόδρομος η πτώχευση, τονίζοντας ότι η Κοινωνία έχει ξεπεράσει τα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Αγγελάκας έβαλε και τη σοβαρότερη ίσως παράμετρο στο όλο πρόβλημα “η Κυβέρνηση αφήνει και το Εθνικό θέμα στην τύχη του με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυριότητα της χώρας, αφού ασχολείται συνεχώς με το οικονομικό πρόβλημα αφήνοντας στην τύχη  τα Εθνικά θέματα. “Τα οποία προβλήματα είναι αισθητά και γνωστά ιδιαίτερα στην Θράκη”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button