Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί……; Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είμαι θα είσαι, ρήση λαϊκή και ειπωμένη από κάθε ανθρώπινο στόμα, έστω και μια φορά….. Κάπως έτσι θα πρέπει να αισθάνονται ο Κώστας και ο Γιώργος με τα όσα πλέον δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις …..

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί……;


Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είμαι θα είσαι, ρήση λαϊκή και ειπωμένη από κάθε ανθρώπινο στόμα, έστω και μια φορά…..


Κάπως  έτσι θα πρέπει να αισθάνονται ο Κώστας και ο Γιώργος με τα όσα πλέον δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις …..


Όσο και να μη θέλουν να το παραδεχτούν, άγονται και φέρονται από τις εταιρείας δημοσκοπήσεων και από τα όσα αυτές κάθε φορά υποτίθεται ότι  μεταφέρουν τις θέσεις και βουλές της κοινής γνώμης…..


Τελικά όσο και να προσπαθώ να αποφύγω τις σειρήνες των δημοσκοπήσεων και να μη πιαστώ στον αέναο χορό που έστησαν  τα τελευταία χρόνια, δεν τα καταφέρνω….


Με το φόβο να μη με χαρακτηρίσουν ως άτομο που ζει πίσω από το φεγγάρι, προσκολλημένο σε απαρχαιωμένες ιδέες και απόψεις, επιχειρώ να βάλω λίγο νερό στο κρασί μου και να επιχειρήσω μια προσέγγιση στον κόσμο των Δημοσκοπήσεων, σε αυτούς που είναι μπροστά, σε αυτούς που είναι στα μετόπισθεν, στα παρασκήνια και στο προσκήνιο της βιομηχανίας των γκάλοπ……


 



Ξαφνικά λοιπόν ο κόσμος αγάπησε το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου και κρίνει ανίκανη τη Νέα Δημοκρατία και λίγο τον Καραμανλή…..


Για τα προβλήματα του κόσμου ευθύνεται η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, με κύριους υπαίτιους τον Αλογοσκούφη, το Ρουσόπουλο, και το Βουλγαράκη-αυτός πλέον κατέχει μόνο το βουλευτικό αξίωμα-, ποτέ όμως ο πρωθυπουργός….


Τι και αν αυτός χαράσσει τις πολιτικές και στρατηγικές, επιλέγει τα πρόσωπα που θα καθίσουν στους υπουργικούς θώκους και επιβλέπει την όλη λειτουργία…..


Το Μαξίμου τις περισσότερες φορές έχει το…. ακαταλόγιστο…. 


Τι και αν ο λαός μας συνηθίζει να φωνάζει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…..


Οι μέχρι πριν από λίγο καιρό δημοσκοπήσεις άφηναν αλώβητο τον πρωθυπουργό….


Το καράβι βούλιαζε, αλλά ο καπετάνιος δεν έφταιγε…….., αλλά ο τιμονιέρης και αυτοί που εφάρμοζαν τις οδηγίες του καπετάνιου…..


Πείτε μου σας παρακαλώ, όχι δηλαδή πως συμπαθώ τον Αλογοσκούφη, αλλά μόνος του αποφασίζει για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει στην χώρα, για τα οικονομικά πακέτα που κάθε φορά σερβίρει στους πολίτες…..;


Έχει πάρει λευκή επιταγή από τον πρωθυπουργό…..;


Όχι, βέβαια….τότε γιατί να πληρώσει μόνος του τη νύφη….; να δεχτεί μόνο αυτός την κατακραυγή του λαού……;


 



Για αυτό λοιπόν επαναλαμβάνω και πάλι πως αδυνατώ να δώσω μια λογική εξήγηση στα όσα κάθε φορά καταλήγουν οι έρευνες των εταιριών δημοσκοπήσεων, που είναι πλέον οι πιο χρυσοφόρες επιχειρήσεις……


Αυτές είναι ικανές να ανεβάσουν και κατεβάσουν κυβερνήσεις…..


Να κάνουν πρωθυπουργό εν μια νυκτί όποιο πολιτικό πρόσωπο έχουν αναλάβει την προβολή και προώθησή του…


Τώρα αν αξίζει, αν έχει τη στόφα και την αξία ενός χαρισματικού ηγέτη, ποσώς μετράει…..


Αν τον πάρουν εκείνοι στα χέρια τους αετό θα τον κάνουν…..


Το παν είναι στη συσκευασία …..στο περιτύλιγμα…..


Άλλωστε, το αγώγι ξυπνά το αγωγιάτη, έτσι και τον πολιτικό αν δεν τον ρίξεις στα βαθιά να μάθει να κολυμπάει έχοντας βέβαια από δίπλα τους και τους αφανείς ήρωες που θα κάνουν την περισσότερη δουλειά, που θα τραβήξουν το κουπί, ότι θεωρίες και να του διδάξεις θα πάνε στράφι ……


 



Η τελευταία λοιπόν φουρνιά των κυριακάτικων δημοσκοπήσεων θέλουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σταθερά της Ν.Δ…….


Δεν μπορώ να πω ότι δεν τις καταλαβαίνω…..αφουγκράζομαι το καρδιοχτύπι της κοινής γνώμης, του Έλληνα εργαζόμενου και συνταξιούχου και το κατανοώ….


Επίσης εύκολα μπορώ να συμπεράνω πως η τιμωρία  και η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στις κυβερνήσεις του  ΠΑΣΟΚ πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης…..


Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω, είναι ότι ενώ προηγείται το ΠΑΣΟΚ, στην παράσταση νίκης σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση μπροστά είναι η Ν.Δ…..   


Η αλήθεια είναι ότι έχω τα μάλλα μπερδευτεί από τις Δημοσκοπήσεις και κυρίως από αυτούς που κινούν τα νήματα των δημοσκοπήσεων…..


Για αυτό και εγώ μένουν μόνο σε εκείνα τα στοιχεία, τα κοινά, των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών που θέλουν τα δύο κόμματα να έχουν ποσοστά χαμηλότερα του 30% και να μη σχηματίζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση …..


Και εδώ είναι το σημείο που θα πρέπει όλοι να εστιάσουμε την προσοχή μας, πως μάλλον φαίνεται κάτι να αλλάζει στους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα μας, αλλά και κατά πόσο είμαστε όχι μόνο έτοιμοι, αλλά και πρόθυμοι να δούμε να διαμορφώνεται ένα άλλο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα….. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button