Τοπικά νέα

Δήμος Ξάνθης : Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, βαδίζουμε μαζί προς τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, υποστηρίζοντας την ψυχική μας υγεία

Μεγάλο αποδείχθηκε το ενδιαφέρον στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ξάνθης  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Έκφραση” Νομού Ξάνθης την Τετάρτη 17 Απριλίου  στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης, με τίτλο “Άγχος και Πανελλαδικές Εξετάσεις – Ο Ρόλος των Γονέων”

Η εκδήλωση αποτέλεσε πολύτιμη πηγή γνώσης και υποστήριξης για τους γονείς, προσφέροντας τους τα απαραίτητα εφόδια για να στηρίξουν τα παιδιά τους με σιγουριά και αποτελεσματικότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η Ψυχολόγος MSc κα. Παγώνα Διούδη, παρουσίασε το θέμα με σαφήνεια και πρακτικά εργαλεία για τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Παρουσίασε ζωντανά παραδείγματα, εστίασε στην πρόληψη και την ενίσχυση, επεσήμανε τον δρόμο για αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, πρότεινε πρακτικές στρατηγικές και τεχνικές επικοινωνίας, έδωσε έμφαση στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, και δημιούργησε ένα διαδραστικό περιβάλλον για διάλογο και ανταλλαγή εμπειριών.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης παρακολουθώντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των γονέων μέσα στο κλίμα που δημιουργείται στο πλαίσιο των Πανελληνίων εξετάσεων καθώς η πληθωρική προσέλευση υποδηλώνει άμεσα το μέγεθος της ανάγκης αυτής.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Ελένη Γιάνναρου, αναφέρθηκε στις βιωματικές εμπειρίες των γονέων που καθημερινά αναμετρώνται με το άγχος που δημιουργείται στην πορεία των μαθητών προς τις εξετάσεις και το κλίμα ασφάλειας που είναι απαραίτητο να καλλιεργείται ως αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη, ο Δήμος Ξάνθης προγραμματίζει μελλοντικές εκδηλώσεις με θέματα που αγγίζουν την ψυχική υγεία των πολιτών, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button