Ειδήσεις

Ερώτηση Βελόπουλου για την Καθιέρωση τουριστικών σιδηροδρομικών διαδρομών από Δράμα

ΠΡΟΣ:  

 Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

 Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Δράμας, τοπικός Σύλλογος Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να καθιερωθούν τουριστικές διαδρομές από Δράμα προς κοντινούς τουριστικούς προορισμούς. Οι προτεινόμενες διαδρομές είναι: α) από Δράμα προς Ξάνθη με ενδιάμεση στάση τα στενά του Νέστου μετ΄ επιστροφής και β) από Δράμα προς Σταθμό Λευκοθέας Σερρών με κυρίαρχο αξιοθέατο το Φαράγγι του Αγγίτη και επιστροφή. Η βούληση του τοπικού Συλλόγου (ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ) εμφαίνεται και στα λεχθέντα του Προέδρού του, ο οποίος τονίζει:

«…θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να πιέσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε την τουριστική αμαξοστοιχία, ώστε να πηγαίνει από Δράμα προς Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις Παρανέστι, Σταυρούπολη και Τοξότες και την Κοιλάδα του Νέστου. Επίσης, θα βάλουμε ένα ακόμα δρομολόγιο από Δράμα, Φωτολίβος, Λευκοθέα. Στη διαδρομή αυτή, αριστερά έχουμε το Φαράγγι του Αγγίτη και δεξιά το Σπήλαιο της Αλιστράτης και η γραμμή περνάει ανάμεσα απ’ αυτά. Θα υπάρχει μια στάση στο Σπήλαιο Αλιστράτης».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται ο κ. κ. Υπουργοί:

 Προτίθεστε όπως δια των ενεργειών σας προβείτε στην καθιέρωση των προαναφερόμενων τουριστικών σιδηροδρομικών διαδρομών, ώστε να αναδειχθεί έτι περαιτέρω το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η φύση απλόχερα της ευρύτερης περιοχής των Περιφερειών Δράμας – Σερρών – Ξάνθης;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button