Εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο

Εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο περιφερειακής εμβέλειας προτίθεται να δημιουργήσει στην Ξάνθη, η Αθωνική Τεχνική Α.Ε. Το εμπορικό πάρκο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση 114 στρεμμάτων του παλιού εργοστασίου “ΔΕΡΑΣ” -, στον δρόμο που οδηγεί από την Εθνική Οδό Ξάνθη – Καβάλας προς την Λεύκη και αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην πόλη δεδομένου ότι:

  Εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο περιφερειακής εμβέλειας προτίθεται να δημιουργήσει στην Ξάνθη, η Αθωνική Τεχνική Α.Ε. 


Το εμπορικό πάρκο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση 114 στρεμμάτων του παλιού  εργοστασίου  “ΔΕΡΑΣ” -, στον δρόμο που οδηγεί από την Εθνική Οδό Ξάνθη  – Καβάλας προς την Λεύκη και αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή πνοή  στην πόλη δεδομένου ότι:


– Θα προσθέσει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας,


– Θα δημιουργήσει μία νέα αγορά στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν επώνυμα καταστήματα αλλά και δεκάδες έμποροι της Ξάνθης 


  – Αναμένεται να προσελκύσει καταναλωτές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από περιοχές της νότιας Βουλγαρίας ιδίως μετά την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα που θα συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τις πόλεις  Σμόλιαν  & Φιλιππούπολη, αλλά και διερχόμενους , μέσω της Εγνατίας οδού, από και προς την Τουρκία. 


Υπ? αυτές τις προϋποθέσεις είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην τοπική αγορά, αλλά συμπληρωματικά, συμβάλλοντας μάλιστα τόσο στη διεύρυνση του εισαγόμενου στο νομό της Ξάνθης καταναλωτικού μεριδίου, όσο και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρηματιών αλλά και των παραγόμενων στην περιοχή προϊόντων.


Το περιφερειακό εμπορικό πάρκο θα αποτελεί ένα ενιαίο, λειτουργικό και φιλόξενο σύνολο 22.600 τ.μ., διαφόρων χρήσεων και λειτουργιών. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει καταστήματα τροφίμων, ηλεκτρικών ειδών, επίπλων, ειδών ένδυσης, υπόδησης, άθλησης, παιχνιδιών, ενώ συμπληρωματικά θα συνυπάρχουν χρήστες με εξειδίκευση στην αναψυχή, όπως κινηματογράφοι και καταστήματα εστίασης (εστιατόρια,cafe, snack bar). Θα διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης και χώρο πρασίνου 50 στρεμμάτων με κηποτεχνικές διαφορφώσεις υψηλής αισθητικής παρέμβασης.


Επιδίωξη της Αθωνικής Τεχνικής είναι η πλήρης ενημέρωση του εμπορικού κόσμου και των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, αλλά και η συμπόρευση όλων, ώστε η λειτουργία του εμπορικού – ψυχαγωγικού πάρκου περιφερειακής εμβέλειας να συμβάλλει τόσο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, όσο και στην δημιουργία σύγχρονων καταναλωτικών προτύπων και συνθηκών.  


Η Αθωνική Τεχνική  έχει ήδη υποβάλει φάκελο προς έγκριση στη Νομαρχία Ξάνθης. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button