Αγονος ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ

Αγονος τελικά απέβη ο διαγωνισμός αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.

   Αγονος τελικά απέβη ο διαγωνισμός αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.


   Η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2007. 


   Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΕΒΖ αναφέρει ότι “αποφάσισε ομόφωνα ότι, λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς βιοκαυσίμων, στην παρούσα περίοδο, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τη μετατροπή των Ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους και το πλαίσιο της διαγωνιστικής Διαδικασίας, δεν εξυπηρετεί πλέον το συμφέρον της ΕΒΖ, ως προς την επιδιωκόμενη επένδυση” 


    Ακολούθως, αποφάσισε να μην συνεχίσει τη διερεύνηση για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους και το πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά να προβεί πλέον σε απευθείας συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, ώστε να εξετασθούν προτάσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, προκειμένου να επιτευχθεί το πλέον επωφελές για την εταιρία επενδυτικό σχήμα. 


   Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, κατά προτεραιότητα, με την κοινοπραξία Renew Energy και Cal West Ethanol.


    Οι αποφάσεις αυτές τελούν υπό τον όρο έγκρισης τους από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία θα γίνει στις 25 Ιουλίου. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button