Ειδήσεις

Συναντήσεις Τσιλιγγίρη με αρμόδιους υπουργούς για θέματα αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας

Ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά,  με τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Συζητώντας τέθηκαν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κλάδος στην περιοχή μας, μετά τις πρόσφατες ανατιμήσεις στα καύσιμα και τις ζωοτροφές.

Ο Υπουργός ανέφερε στον κ. Τσιλιγγίρη την έκδοση τροποποιητικής στην Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση του 2% στους κτηνοτρόφους, έτσι ώστε να επιδοτηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι που μείναν εκτός επιχορήγησης.

Επίσης ότι λύθηκε το πρόβλημα των χοιροτρόφων, που λόγω μη δήλωσης ΟΣΔΕ δεν έλαβαν την επιδότηση και σύντομα θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.

Του εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον πρωτογενή τομέα.

Το ευχάριστο για τον Νομό μας είναι η πορεία του αρδευτικού, τονίζει ο βουλευτής Ξάνθης:

«Ήρθε η σειρά για την έκδοση Διυπουργικής στο έργο ΣΔΙΤ για την άρδευση του κάμπου της Ξάνθης, η οποία θα εκδοθεί εντός των ημερών.

Σημειώνω ότι παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στην πορεία του έργου και εκφράζω την ικανοποίηση μου.

Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό με προϋπολογισμό 203.000.000€, το μεγαλύτερο στο Πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0, περιλαμβάνει την κατασκευή:

  • των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο (υδροληψία από το Νέστο πριν το υφιστάμενο φράγμα Τοξοτών) στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης, σε πέντε (5) περιοχές συνολικής έκτασης 250 χιλ. στρεμμάτων με σκοπό την άρδευση.
  • των έργων μεταφοράς και διανομής της περιοχής Α2, η οποία είναι μια εκ των πέντε περιοχών στις οποίες έχει διαχωριστεί η πεδιάδα της Ξάνθης, περιλαμβάνει αρδευόμενες εκτάσεις 57.260 στρεμμάτων (που αποτελούν το 19% της συνολικής έκτασης) και παρουσιάζει τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

Το σύνολο των υπό μελέτη έργων αφορούν σε εκτάσεις που ανήκουν στο Νομό Ξάνθης.

Η περιοχή του έργου οριοθετείται δυτικά από τον ποταμό Νέστο, ανατολικά από τη λίμνη Βιστωνίδα, νότια από την ακτογραμμή του Θρακικού πελάγους και τις παράκτιας αμμοθίνες, και βόρεια, κατά γενική έννοια, από τους πρόποδες της βόρειας ορεινής περιοχής»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button