Ειδήσεις

Κοντός: “Καλό ταξίδι στον φίλο Νικήτα”

«Με πολύ μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ σήμερα τον Νικήτα Πρίντζο. Τον προσωπικό μου φίλο, τον οραματιστή, τον περήφανο άνθρωπο, αξιόπιστο και ακούραστο συνεταιριστή, που πάντα δήλωνε παρών στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής.

Θα τον θυμάμαι πάντα για την βαθιά αγάπη που ιδιαιτέρως έτρεφε για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, για το πρωτοπόρο έργο του στην ΕΒΟΛ, για τη σημαντική και ανιδιοτελή διαδρομή του στα συνεταιριστικά δρώμενα της χώρας αλλά και για τη μαχητικότητά με την οποία αντιμετώπιζε κάθε τί στη ζωή του. Εύχομαι καλό ταξίδι στον φίλο Νικήτα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Αλέξανδρος Κοντός

Το τελευταίο αντίο στον Νικήτα Πρίντζο

Κηδεύτηκε χθες, σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Κοιμητήριο “Κούκος” του Βόλου, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, έπειτα από σύντομη νοσηλεία τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε ηλικία 78 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε εισαχθεί κι άλλες φορές για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο και για τελευταία φορά εισήχθη στις 15 Μαρτίου, καθώς είχε προσβληθεί και από κοροναϊό. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, ο 78χρονος πρόεδρος της ΕΒΟΛ δεν τα κατάφερε και κατέληξε στην κλινική covid όπου και νοσηλευόταν.

Ποιος ήταν ο Νικήτας Πρίντζος

Ο Νικήτας Πρίντζος ήταν αδελφός του γιατρού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Πρίντζου, με καταγωγή από το Αερινό Μαγνησίας, και μαζί ασχολήθηκαν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία δημιουργώντας την μεγάλη χοιροτροφική μονάδα. Διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 2000 μέχρι και σήμερα ενώ ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε επιχειρηματικά ως πρόεδρός της τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Με το όραμά του κατάφερε να ενισχύσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της περιοχής και ταυτόχρονα να κάνει την ΕΒΟΛ μία σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, αφού εξόπλισε το εργοστάσιο γάλακτος, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, με σύγχρονα μηχανήματα, ανέπτυξε ένα μεγάλο δίκτυο μεταφορών και κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του το 2020 να δημιουργήσει κέρδη στην εταιρεία που ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με την ρευστότητα του Συνεταιρισμού να είναι σημαντική και να σχεδιάζονται επενδύσεις, ενώ ο Συνεταιρισμός δεν είχε δανειακές υποχρεώσεις ούτε και οφειλές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button