Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Μόσχας σε Κίεβο: «Θα σας περιμένουμε ως τις 15:00 για διαπραγματεύσεις»

«Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα οφείλεται στην ουκρανική πλευρά».

Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η Ρωσία δίνει περιθώριο έως και τις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου να απαντήσει η Ουκρανία στην πρόταση για συνομιλίες στο Γόμελ της Λευκορωσίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιμένουν μέχρι τις 15:00, τοπική ώρα, για επιβεβαίωση από την Ουκρανία ώστε να συντονίσουν τη συνάντηση στο Γόμελ της Λευκορωσίας.

«Προτείνουμε ήρεμα το εξής:Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώκαι περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς. Μόλις λάβουμε την επιβεβαίωση, τότε άμεσα θα συναντήσουμε τους ομολόγους μας για διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα οφείλεται στην ουκρανική πλευρά.Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας απάντηση», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ουκρανία θέλει ειρήνη, αλλά δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στη Λευκορωσία, την οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή για να της επιτεθεί. «Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – προσφέραμε στη Ρωσία να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε αυτές τις πόλεις ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη όπου από την οποία δεν εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button