Ειδήσεις

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού επενδύοντας στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης, ακολουθώντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα κλισέ για εκλογές, διαπλοκή και συμφέροντα των ισχυρών. Επιμένει στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού επενδύοντας στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.
Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και πιστεύει στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής. Αποδεικνύει σεβασμό στον αγροτικό κόσμο, λέγοντας την αλήθεια και προχωρά σε πράξεις που παράγουν αποτέλεσμα. Παρά το δυσχερές διεθνές περιβάλλον και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει σειρά μέτρων για να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και τον πρωτογενή τομέα.
Ενδεικτικά:
•       Μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών μέτρων COVID, έχουν δοθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 195 εκατ. έχουν διατεθεί μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία.
•       Επιστροφή του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου κίνησης σε νέους αγρότες, αγρότες-μέλη συνεταιριστικών σχημάτων και την συμβολαιακή γεωργία για το 2022.
•       Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021 και κάλυψη σημαντικού μέρους της αύξησης στο ρεύμα για τους αγρότες για από εδώ και πέρα.
•       Μόνιμη μείωση Φ.Π.Α. λιπασμάτων από το 13% στο 6%.
•       Μόνιμη μείωση Φ.Π.Α. ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021.
•       Ταχύτερες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.
•       Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων προϊόντων και της νοθείας στα τρόφιμα.
Τελευταία κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμφανίζεστε ως υπέρμαχοι της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, χωρίς να ενδιαφέρεστε ούτε κατά πόσο θα φτάσει το αποτέλεσμα στο καταναλωτή, ούτε για την αναγκαία δημοσιονομική ισορροπία. Σας θυμίζουμε ότι στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε συνολικά 29 φόρους.
Επιχειρώντας να κάνετε την κρίση ευκαιρία έχετε ανοίξει την «κάνουλα» των υποσχέσεων μοιράζοντας, ή ζητώντας από την κυβέρνηση να μοιράσει, χρήμα σε όποιον το ζητά. Δεν υπάρχει κατηγορία εργαζόμενων και επαγγελματική τάξη που να μην έχετε τάξει αυξήσεις, επιδόματα και κρατική στήριξη χωρίς να εξηγείτε από που θα βρεθούν τα χρήματα.  Αδιαφορώντας για μια ακόμη φορά για την πορεία της χώρας βάζετε μπροστά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014.
Είστε λαϊκιστές και δεν πείθετε.

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button