Εκδηλώσεις

2ο Χριστουγεννιάτικο Τσάι για τους μαθητές των εκπαιδευτικών κέντρων Χατζηστεφάνου με την απόγονο του Κάρολου Ντίκενς!

Η καταξιωμένη συγγραφέας και απόγονος του Κάρολου Ντίκενς, Lucinda Dickens Hawksley, επέστρεψε τα τελευταία Χριστούγεννα για ένα ακόμα εορταστικό τσάι παρέα με τους μαθητές του Κέντρου μας που είχαν και φέτος αποκλειστική πρόσκληση στο βραβευμένο διαδικτυακό λογοτεχνικό event του Δικτύου QLS.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, μαθητές όλων των ηλικιών, από τα 42 σχολεία-μέλη του πανελλαδικού Δικτύου QLS, συμμετείχαν στο αξέχαστο event υπό τον τίτλο “Christmas Tea With Lucinda Dickens Hawksley 2”.  Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τη διακεκριμένη Βρετανίδα συγγραφέα, παραγωγό και τετρασέγγονη του Ντίκενς, η οποία έκανε 3 εξατομικευμένες παρουσιάσεις, προσαρμοσμένες σε διαφορετικά γλωσσικά επίπεδα.
Η κα Dickens Hawksley, ζωντανά από το Λονδίνο, αποκάλυψε στους μαθητές των intermediate και advanced επιπέδων, τα πραγματικά γεγονότα που ενέπνευσαν το κλασσικό μυθιστόρημα “Όλιβερ Τουίστ”. Οι μικροί μαθητές των Junior και beginners επιπέδων είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Βικτωριανής εποχής και τη ζωή του Κάρολου Ντίκενς. Όλοι οι μαθητές απόλαυσαν το διαδραστικό event από την άνεση των σπιτιών τους, πίνοντας το αγαπημένο τους ζεστό ρόφημα πλάι στο Χριστουγεννιάτικό τους δέντρο. Κάθε παρουσίαση ολοκληρώθηκε με υποβολή ερωτήσεων των μαθητών προς τη συγγραφέα και με εορταστικές κληρώσεις με δώρα, προσφορά του QLS και των εκδοτικών οίκων Burlington Books, Express Publishing και MM Publications. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί διοργάνωση του QLS Book Club και βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2021 στην κατηγορία “Καλύτερη Σχολική Ψηφιακή Εκδήλωση”.

Event Highlights Video: https://www.youtube.com/watch?v=1uuD_EVCuc8

#QLSBookClub #QLS #CharlesDickens #OliverTwist #AChristmasCarol #LucindaDickensHawksley #QLSOnlineEvents

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button