Εκδηλώσεις

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης υποδέχεται τον Φωτογραφικό Σύλλογο Ανδριανούπολης, στην Αλεξανδρούπολη και φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Το Μάτι του Δρόμου»

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και ο Φωτογραφικός Σύλλογος Ανδριανούπολης σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το Μάτι του Δρόμου». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 18:30 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο φωτογραφικών συλλόγων, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης φιλοξενεί την έκθεση του Φωτογραφικού Συλλόγου Ανδριανούπολης, στην Αλεξανδρούπολη.

Η φωτογραφία δρόμου ή φωτογραφία του «στιγμιότυπου» είναι ένα είδος καλλιτεχνικής προσωπικής φωτογραφίας όπου το πεδίο δράσης της/του φωτογράφου είναι ο δρόμος. Στιγμές μοναδικές που κρατούν μονάχα λίγα δευτερόλεπτα αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Στιγμές της καθημερινότητας στον δημόσιο χώρο, στιγμές που αν δεν επέλεγε ο φωτογράφος να τις καταγράψει θα περνούσαν απαρατήρητες, στιγμές που οι φωτογράφοι έχουν συνέχεια ορθάνοιχτο «Το Μάτι του Δρόμου».

Οι σαράντα εικόνες που δημιούργησαν οι είκοσι (20) τούρκοι φωτογράφοι, ταξιδεύουν το κοινό σε γειτονιές και δρόμους της Ευρώπης. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Bilge Kural, Cüneyt Varna, Dilek Nehir, Hacer Akıncı Kaya, Kaan Erbayraktar, Kubilay Kaya, Kübra Durmaz, Mehmet Pandurun, Mustafa Korkmaz, Neşe Cavlak, Nilay Unakıtan, Nilüfer Atsızlar, Remziye Sivri, Saadet Aydoğan, Sare Özlem Demir, Selva Atalan, Tuba Şenerler, Yaşar Akıncı, Yeşim Samankatibi, Nilgün Erman.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 18:30 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα υπογραφεί και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φωτογραφικών συλλόγων.
Η διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας θα είναι 20-26 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 10:30 – 14:30 (εκτός Κυριακής & Δευτέρας). Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Τόπος: Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 335, Αλεξανδρούπολη
Εγκαίνια: 20 Ιανουαρίου 2024, 18:30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 20 – 26 Ιανουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 14:30 (εκτός Κυριακής & Δευτέρας)

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, EFOD – Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği

Φωτογράφοι: Bilge Kural, Cüneyt Varna, Dilek Nehir, Hacer Akıncı Kaya, Kaan Erbayraktar, Kubilay Kaya, Kübra Durmaz, Mehmet Pandurun, Mustafa Korkmaz, Neşe Cavlak, Nilay Unakıtan, Nilüfer Atsızlar, Remziye Sivri, Saadet Aydoğan, Sare Özlem Demir, Selva Atalan, Tuba Şenerler, Yaşar Akıncı, Yeşim Samankatibi, Nilgün Erman.

Επιμελητής: Nilgün Erman

Συντονιστής: Serdar İyiiz

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button