Ειδήσεις

4 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε με τους εφήβους σας

Το να είναι κανείς έφηβος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Και όσοι έχουμε περάσει από το στάδιο της εφηβείας μπορούμε σίγουρα να το καταλάβουμε αυτό. Με τη σειρά σας ως γονείς είναι σημαντικό να δείχνετε κατανόηση στα έφηβα παιδιά σας και να προσπαθείτε να θυμάστε πάντα πώς ήταν η δική σας εφηβεία, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε εσείς τότε.

Εδώ θα δούμε τι θα ήταν καλό να αποφύγετε προκειμένου να μπορέσετε να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους εφήβους σας.

  1. Αποφύγετε το να μην είστε συνεπείς

Τα παιδιά χρειάζονται συστηματική πειθαρχία. Πρέπει να είστε συνεπείς στους κανόνες και στα όρια που θέτετε και ο λόγος είναι απλός: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην είναι σίγουροι οι έφηβοι ποιες συμπεριφορές είναι σωστές και ποιες όχι. Αν τη μία ημέρα κάτι επιτρέπεται, αλλά την αμέσως επόμενη τιμωρούνται ακριβώς για το ίδιο πράγμα, είναι προφανές ότι δεν θα είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν, ενώ θα νιώθουν και αδικημένοι.

  1. Αποφύγετε το να λύνετε εσείς όλα τα προβλήματα

Είναι σημαντικό να μην λύνετε εσείς όλα τα προβλήματα για τους εφήβους. Βρίσκονται σε μια ηλικία που πρέπει να έχουν πια εμπεδώσει ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες, αλλά και το γεγονός ότι έχουν κάποιες συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Πρέπει να τους βοηθήσετε να κάνουν μερικά διστακτικά βήματα προς την ενηλικίωσή τους και όχι να συνεχίσετε να τους αντιμετωπίζετε σαν να ήταν ακόμη μικρά παιδιά. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μελλοντικά στις αντιξοότητες.

  1. Αποφύγετε το να μην ακούτε

Αυτό και αν είναι σημαντικό. Μπορεί και να μην υπάρχει χειρότερο πράγμα για τους εφήβους από το να νιώθουν ότι όσα προσπαθούν να πουν δεν εισακούγονται ή ότι δεν έχουν τόση σημασία για τους γύρω τους. Συνεπώς, πρέπει να αποφεύγετε το να μην ακούτε όσα έχουν να σας πουν. Δεν χρειάζεται πάντα να βρίσκετε λύσεις για όσα σας λένε, αλλά απλώς να ακούτε το πώς σκέφτονται εκείνοι τα ζητήματα. Το να ρωτήσετε γιατί δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά στο σχολείο μια συγκεκριμένη περίοδο, για παράδειγμα, είναι καλύτερη ανταπόκριση από την τιμωρία.

  1. Αποφύγετε το να μην περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί

Τα διάβασμα είναι σημαντικό αν θέλουν οι έφηβοι να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρέπει να περνάτε μαζί και ποιοτικό χρόνο, κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν. Έτσι, θα μπορέσετε να έρθετε και πιο κοντά.

Όπως και να έχει, με το θέμα του διαβάσματος μπορούν να σας βοηθήσουν και οι ειδικοί. Στα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/frontistiria/η διαρκής εξέλιξη των παιδιών και η απόκτηση της ικανότητας να μαθαίνουν σωστά είναι βασικά μελήματα. Αν θέλετε να βρείτε φροντιστήριο στο Χαλάνδρι https://www.en-taksi.gr/frontistiria/xalandri/, τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη είναι η καλύτερη λύση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button