Ειδήσεις

Το ψευδοκράτος τους ….η πατρίδα μας
Γράφει η Ελένη Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Άλλη μια τραγική επέτειος και φέτος. Έχουν περάσει ήδη 38 χρόνια από το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 1983, που ο εγκάθετος της Τουρκίας Ραούφ Ντεκτάς,  σε συνεργασία με την Τουρκία και στηριζόμενος στη δύναμη που του έδινε ο τουρκικός κατοχικός στρατός κατοχής, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρία της λεγόμενης «βουλής» στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έτσι το κακό αγκάθι για το νησί μας, με το όνομα Ραούφ Ντεκτάς θέλοντας να αποδείξει στους καθοδηγητές του, ότι είναι πιο Τούρκος από τους ίδιους, με δόλιο τρόπο, αφού παραπλάνησε τους άλλους μικροηγετίσκους Τουρκοκύπριους των άλλων μικρών  κομμάτων, κατάφερε να πάρει την συναίνεση τους για την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. 

Τόσο απλά, ένας Λινοπάμπακος που τόσα χρόνια η Κυπριακή ηγεσία έκτρεφε στους κόλπους της, αφού κατάφερε να εκτοπίσει τον νόμιμο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων τον πάλαι ποτέ αντιπρόεδρο της Κύπρου και επικεφαλής της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Κουτσιούκ, ανέλαβε ως ηγέτης και εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων την ολοκλήρωση των σχεδίων της Τουρκίας κατά της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

 Έτσι απλά και με δόλιο τρόπο ανακηρύχθηκε από τον μεγαλύτερο αποστάτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας της Κύπρου μια νέα, παράνομη οντότητα στο νησί μας η  «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Μετά από άμεσες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάστηκε η ανακήρυξη του Ψευδοκράτους με το ψήφισμα 550 από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι με το ψήφισμα αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας εκτός της καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, κάλεσε όλες τις χώρες, μέλη του  Οργανισμού να αποφύγουν οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Η μόνη χώρα που το αναγνώρισε είναι η Τουρκία η οποία και το δημιούργησε με απώτερο σκοπό την δημιουργία προτεκτοράτου στο νησί και την ολοκλήρωση των σχεδιασμών του Νιχάτ Ερήμ της δεκαετίας του 1950 που έχουν πάντα απώτερο σκοπό την πλήρη τουρκοποίηση του νησιού. Έτσι χρησιμοποιώντας βία, νοθεία, τα όπλα του τουρκικού κατοχικού στρατού αλλά και την ανοχή των δήθεν πολιτισμένων και ισχυρών κρατών της γης, αλλά και των διεθνών οργανισμών που κόπτονται τάχα για τα δικαιώματα των μικρών λαών, κατάφερε να γεμίσει την κατεχόμενη γη μας με εποίκους, να κάνει τους Τουρκοκύπριους μειονότητα στην ίδια την πατρίδα τους και να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την κατεχόμενη γη μας.

Φτάσαμε μάλιστα στις θρασύτατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερτογάν ο οποίος μιλά για μη αναγνώριση του κυπριακού κράτους και για τεθνεώσα Κυπριακή Δημοκρατία. Και δεν το δήλωσε μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος το δήλωσε επανειλημμένα χωρίς να υποστεί καμιά κύρωση η Τουρκία από τους δήθεν εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι αντί της επιβολής κυρώσεων στην κατοχική Τουρκία που κατέχει Ευρωπαϊκό έδαφος, κράτους μέλους της Ε.Ε ανοίγουν συνεχώς κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., με την ανοχή Ελλάδας και Κύπρου.

Οι Βρετανοί που ποτέ δεν μας συγχώρησαν το γεγονός ότι μια χούφτα παλικάρια της ΕΟΚΑ επί 4 χρόνια ρεζίλεψαν διεθνώς την αυτοκρατορία τους, όλο και σχεδιάζουν τριμερείς και πενταμερείς συναντήσεις τάχα για επίλυση του «κυπριακού προβλήματος», όπως αποκαλούν πλέον την τουρκική εισβολή και κατοχή στο νησί μας και η ηγεσία μας, ανήμποροι να αντιδράσουν, στο όνομα του δήθεν καλού κλίματος των συνομιλιών σύρονται σε όλα αυτά τα φόρουμ αποδεχόμενοι ουσιαστικά με την αποχή της συμμετοχής του ίδιου του κράτους μας, την εξίσωση του με το ανύπαρκτο ψευδοκράτος. Μπορεί κάποιοι να πούνε ότι λέω σκληρές κουβέντες…. Μακάρι να ήταν μόνο κουβέντες… δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και η Τουρκία που έχει αποθρασυνθεί πλέον από την δική μας ενδοτικότητα και την ανοχή των εταίρων μας, συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις και την δημιουργία τετελεσμένων στην κυπριακή ΑΟΖ κάνοντας έρευνες και σύντομα θα προβεί σε γεωτρήσεις όπως μας απειλεί.

Ποια η αντίδραση της Διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας είμαστε μέλη από το 2004; Καμία, κάθονται απλοί θεατές μια και οι αποφάσεις όλες ελέγχονται από τους φιλότουρκους Γερμανούς.  Μόνη αντίδραση από την  Γαλλία που έστειλε πλοία της στο νησί, ενώ σε συνεργασία με την Κύπρο, σταθμεύουν πλέον στο αεροδρόμιο της Πάφου πολεμικά της αεροπλάνα.

 Το μέλλον του νησιού μας ζοφερό και επώδυνο αν δεν αλλάξει το κλίμα που δημιούργησε η Τουρκία στην κατεχόμενη γη μας. Γιατί κι αυτόν τον δήθεν εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων, δεν τον εκλέγουν οι Τουρκοκύπριοι αλλά οι χιλιάδες έποικοι που κουβάλησε στο νησί η Τουρκία, από την Ανατόλια. Λαός αμόρφωτος και απολίτιστος, χωρίς κανένα σεβασμό την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά στην κατεχόμενη γη μας, στις οποίες έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Όσο και να προσπαθούν όμως, όσο και να ασχημονούν κατά της ελληνικότητας του νησιού μας, η γη δεν τους υπακούει και γεννάει μέσα από τα σπλάχνα της συνεχώς μαρτυρίες της ελληνικότητας της. Κι εμείς πιστοί στη γη μας, δεν ξεχνάμε ότι είναι ελληνική εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν ξεχνάμε ότι εδώ είναι θαμμένοι οι πρόγονοι μας, δεν ξεχνάμε ότι αυτή η γη δεν ανήκει σε μας, αλλά στους απογόνους μας, όπως δεν ξεχνάμε και το γεγονός ότι μας δόθηκε με ρήτρες ως δάνειο από τους προγόνους μας, με σαφή εντολή να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Ο αγώνας μας λοιπόν συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση που δεν είναι τίποτα άλλο από τη λευτεριά και την επανένωση του νησιού μας χωρίς ξένες εγγυήσεις και διαχωρισμό του λαού του.

Δυστυχώς φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις και πορείες, θα γίνει μόνο η πορεία στην Κομοτηνή, στο Τουρκικό Προξενείο όπου θα δοθούν τα ψηφίσματα μας… γιατί εμείς δεν ξεχνάμε και αγώνας συνεχίζεται…

Ελένη Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button