Ειδήσεις

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΤΟ ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1940

Η ιστορία του ΚΤΕΛ Ξάνθης ξεκινάει πριν από τον πόλεμο του 1940 που ο κάθε μέτοχος-ιδιοκτήτης είχε από μία γραμμή εκμετάλλευσης.
Στον πόλεμο όλοι οι μέτοχοι διέθεσαν τα λεωφορεία και τις υπηρεσίες τους για την μεταφορά στρατιωτών με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεωφορεία τους εις το χρέος προς την πατρίδα.
Μετά από τον πόλεμο τους ξαναδόθηκαν οι άδειες από το κράτος και συνέχισαν την εκμετάλλευση τον γραμμών ενώνοντας όλα τα σημεία του νομού μας ξανά με τα λεωφορεία τους.
Το 1957 ιδρύθηκε το Κοινό Ταμείο Εισπράξεων Λεωφορείων μια συνεργασία όλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Το 1967-1968 επί της δικτατορίας ιδρύεται το 7ο ΚΤΕΛ μια σύμπραξη των ΚΤΕΛ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο ήταν δυστυχώς ζημιογόνο και αργοκίνητο επειδή ήταν συνένωση όλων αυτών και υπήρχε μεγάλη ασυνεννοησία.


Το 1973 με τον νόμο 102/73 τα ΚΤΕΛ ξαναγίνονται αυτόνομα με έδρα και περιοχή εκμετάλλευσης τον νομό τους. Έτσι ιδρύεται το ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ και κρατείται αυτή η μορφή έως το 2003.
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2003 σύμφωνα με τον νόμο 2963/2001 μετονομάστηκε σε ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. με μορφή πλέον ανώνυμης εταιρείας.

Πηγή : ergometafores.gr

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button