Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της οικονομικής διασπάθισης του δημοσίου χρήματος,

Από τα 325 δις ευρώ του δημοσίου χρέους η μερίδα του λέοντος έχει διοχετευτεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς ταυτόχρονη διαγραφή χρεών και χωρίς να μπορούν ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στα κατά καιρούς κρας τεστ.

Τα κόκκινα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων και τα χορηγηθέντα θαλασσοδάνεια από τα Δ.Σ. των τραπεζών σε ημέτερους, συνεχίζουν να δημιουργούν οικονομική ασφυξία στις τράπεζες και στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Από τα 325 δις ευρώ του δημοσίου χρέους η μερίδα του λέοντος έχει διοχετευτεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς ταυτόχρονη διαγραφή χρεών και χωρίς να μπορούν ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στα κατά καιρούς κρας τεστ.

Τα κόκκινα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων και τα χορηγηθέντα θαλασσοδάνεια από τα Δ.Σ. των τραπεζών σε ημέτερους, συνεχίζουν να δημιουργούν οικονομική ασφυξία στις τράπεζες και στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Η δια νόμου απαλλαγή της ηγεσίας των τραπεζικών ιδρυμάτων για ελεγχόμενες πειθαρχικές ευθύνες των διοικήσεων δείχνει και το μέγεθος του υπαρκτού τραπεζικού συστήματος, ως προς τις μεγάλες και αδιαφανείς παρεμβάσεις ημετέρων κυβερνητικών και μη, σε επιλεγμένες δανειοδοτήσεις.

Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση διορίζει τον πρόεδρο του Δ.Σ. και το διευθύνοντα σύμβουλο των τραπεζικών ιδρυμάτων και η δανειοδότηση των κομμάτων γίνονταν με διασφάλιση των έναντι επιχορήγησής τους, χωρίς να υπογράφουν και ως φυσικά πρόσωπα και εγγυητές των δανείων οι πρόεδροι των κομμάτων, όπως συμβαίνει στην κανονικότητα των δανείων, για ποια αξιοκρατική και τραπεζική διαδικασία χορήγησης δανείων μπορούμε να μιλάμε;

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της οικονομικής διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέσα από τα κανάλια ενός ελεγχόμενου τραπεζικού συστήματος;

Μήπως οι υπεύθυνοι και οι συνυπεύθυνοι;

Όχι φυσικά!!! Οι πολίτες και τα ελληνικά νοικοκυριά πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώνουν τα πολιτικά, οικονομικά, τραπεζικά παιχνίδια των ανευθυνουπευθύνων αιρετών και διορισμένων του συστήματος.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Σέλτσας κάλεσε τον κόσμο ν’ αφήσει το τηλεκοντρόλ, να βγει στο δρόμο και να διαμαρτυρηθεί όπως  κανει και ο ίδιος, για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη (2) και Φλώρινα (2).

Αξιόλογο και γενναίο το κάλεσμα του βουλευτή και θα ήταν μια μορφή πάλης και αγωνιστικής διεκδίκησης, ενάντια στις κυβερνητικές πρακτικές εκποίησης της περιουσίας του ελληνικού λαού, μονάδων στρατηγικού σχεδιασμού, αν το λογίδριό του, ότι δηλαδή στη βουλή θα πειθαρχήσει στην πρόταση εκποίησης του Μεγάλου Μαξίμου, των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων.

Δε φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (οι τρεις βουλευτές Ξάνθης θα υπερψηφίσουν την εκποίηση;) να είναι διατεθειμένος να έρθει σε κόντρα, να διαφωνήσει με τις πρακτικές της ηγετικής ομάδος του κόμματός του, να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια, να πέσει η κυβέρνηση, να χάσουν τους παχυλούς μισθούς και τα οφίτσιά τους.

Αιδώς Αργείοι…

 

Ανεπιθύμητος με ψηφίσματα 22 συλλόγων της Θράκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το κάλεσμα του προέδρου της Δημοκρατίας προς τον τούρκο πρόεδρο, κανείς δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους και τους σκοπούς της επίσκεψης.

Δε θα λύσει κανένα αλληνοτουρκικό πρόβλημα, ούτε οι παραβιάσεις θα σταματήσουν, ούτε οι δηλώσεις για γκρίζες ζώνες θα σταματήσουν, ούτε οι καραβιές λαθρομεταναστών θα μειωθούν, αντιθέτως θα προσπαθήσει ο τούρκος πρόεδρος να γκριζάρει τη Θράκη, να ζητήσει κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, να διχοτομηθεί, να υπάρξει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλαγή του status quo, των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να δώσει την εντύπωση μιας δημοκρατικής Τουρκίας και ενός δημοκράτη προέδρου, μέσω της χώρας μας στην Ε.Ε. και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η επίσκεψη του στη Θράκη και η προσευχή του σε τζαμί στην Κομοτηνή, πολύ περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, από όσα η ελληνική κυβέρνηση ενδόμυχα πιστεύει.

Δυστυχώς δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας, δε μας γίνονται μαθήματα!!!

Η  τοπική κοινωνία της Θράκης στέλνει τα μηνύματα!

Η κυβέρνηση κωφεύει;

 

Αυτή τη φορά δεν παραποιήθηκαν από τους δημοσιογράφους, οι δηλώσεις του υπουργού εθνικής αμύνης, προέδρου των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτη της χώρας Πάνου Καμμένου, καθώς ο ίδος φρόντισε, άγνωστο το γιατί, να κατηγορήσει, μέσω προσωπικού του λογαριασμού στο διαδίκτυο, τη δημοσιογράφο, ευρωβουλευτή και υπεύθυνη τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, για πληρωμές της μέσω μαύρων χρημάτων.

Με εξώδικό της η κυρία Σπυράκη καλεί τον κ. Καμμένο να αποκηρύξει όλα τα γραφόμενα και τις προσωπικές κατηγορίες που της απευθύνει εντός δύο ημερών, ότι ήταν ψευδή και συκοφαντικά, ειδάλλως το σήριαλ θα συνεχιστεί με αγωγές στις δικαστικές αίθουσες.

Ο κ. Καμμένος έχει δύο επιλογές: είτε ν’ αποδείξει τα καταγγελλόμενα στο δικαστήριο, είτε να κάνει δήλωση μετανοίας για τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας τες ψευδείς, ανυπόστατες και συσκοφαντικές.

Η γλώσσα κυριε υπουργέ λένε ότι, κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Εδώ μάλλον ισχύει αν δεν μπορεί ν’ αποδείξει τις κατηγορίες, ότι το μυαλό κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button