Ο team manager της Ξάνθης, Κώστας Τσαλίκης, μίλησε στο “Metropolis 95,5 FM” για τη μεγάλη νίκη στη Νίκαια επί του Ιωνικού και τα δύο βήματα που χωρίζουν τον ΑΟΞ από την επιστροφή στη Super League 1.

Για τα δεδομένα που δημιουργεί η νίκη στη Νίκαια:

“Νομίζω όλοι θέλουμε να είμαστε εκεί που ανήκουμε, αυτό επιδιώκουμε, να επιστρέψουμε στη Super League 1. Κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε δύο τελικούς. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια μας, πριν δεν ήταν. Θέλει προσοχή και χαμηλούς τόνους. Γι’ αυτό βγήκα να μιλήσω εγώ, αν και οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι οι ποδοσφαιριστές. Πήραμε την απόφαση να μη μιλήσει κανένας ποδοσφαιριστής ως το φινάλε”.

Για το ντέρμπι με τον Ιωνικό και όσα ακούγονταν:

“Δεν μπορεί να μην είναι περίεργη η ατμόσφαιρα όταν την πρώτη φορά που πήγαμε εκεί, περάσαμε όσα περάσαμε. Η Ξάνθη οργανώθηκε, πήγαμε την ομάδα προστατευμένη από παντού και δεν έγινε το παραμικρό. Δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, είδαμε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ όσο δεν δικαιούμαστε και δεν βάζουμε εμείς στην Ξάνθη. Κρατάμε το αποτέλεσμα όμως. Δεν μπορεί να ισχύει το πρωτόκολλο όταν είναι 50 άτομα σε 4 τετραγωνικά και 150 άτομα αραιωμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα”.

Για τη συνέχεια:

“Έχουμε δύο παιχνίδια, κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με δύο νίκες τα πράγματα είναι απλά. Ανεβαίνουμε στην κατηγορία που έπρεπε να ανήκουμε και πέρσι. Θα το θεωρήσουμε μια μικρή παύση αυτή τη σεζόν”.