Ειδήσεις

Δημαρχόπουλος: “Στο Δήμο, δεν έχουν ιδέα…”

Πριν από 2,5 χρόνια περίπου, μπήκαν τα θεμέλια για το πρώτο Αιολικό πάρκο στην Ξάνθη βόρεια των Κιμμερίων, δυναμικότητας 12 MW και ύψους επένδυσης 16 εκ. ευρώ.

Σήμερα το πρώτο Αιολικό πάρκο στην Ξάνθη είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το Ν. 3468/2006, άρ. 25, το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται κατά προτεραιότητα :

  • 1,7% στους Δήμους (Δήμος Ξάνθης) εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί, με την υποχρέωση να το χρησιμοποιούν για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης. 
  • 1% στους οικιακούς καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων (Κιμμέρια) που φιλοξενούν τους σταθμούς για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.
  • 0,3% στο Πράσινο Ταμείο

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον παρακάτω σύνδεσμο :

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

να συμπληρώσει τα στοιχεία της παροχής του και να μάθει αν είναι δικαιούχος πίστωσης στο λογαριασμό του.

H ανάρτηση αυτής της εφαρμογής από το ΔΕΔΔΗΕ ήταν ένα από τα τελευταία βήματα που απαιτούνται ακόμα για την πραγματική πίστωση της έκπτωσης στους δικαιούχους.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, κάτοικοι Κιμμερίων χρησιμοποιήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και αν είστε δικαιούχοι, πάτε στο Δήμο να κάνετε αίτηση…

Στο Δήμο μας βέβαια δεν έχουν ιδέα, ούτε καν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τα χρήματα που πρέπει να μπούνε και στο ταμείο του Δήμου Ξάνθης είναι πολλά!!!

Ίσως, πάλι σκέφτονται ότι πρέπει να πάνε σε κάποιο Υπουργείο ή να «ευχαριστήσουν ιδιαίτερα, κάποιον που ξέρει να στέκεται, αθόρυβα, αρωγός σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την Ξάνθη…»

 

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button