ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ

Την εκμετάλλευση του κενού νόμου επικαλείται η ΟΕΒΕ Ξάνθης για την εγκατάσταση του υπερκαταστήματος PRAKTIKER στα όρια του δήμου Ξάνθης κάνοντας αναφορά σε αυτόν το νόμο που επιτρέπει να εγκαθίστανται τέτοιες επιχειρήσεις σε δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων. “Η επιχείρηση εκμεταλλευόμενη αυτό το κενό νόμου δημιούργησε αυτό το κατάστημα εκεί που το δημιούργησε”.

   Την εκμετάλλευση του κενού νόμου επικαλείται η ΟΕΒΕ Ξάνθης για την εγκατάσταση του υπερκαταστήματος PRAKTIKER  στα όρια του δήμου Ξάνθης κάνοντας αναφορά σε  αυτόν το νόμο που επιτρέπει να εγκαθίστανται τέτοιες επιχειρήσεις σε δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων.


“Η επιχείρηση εκμεταλλευόμενη αυτό το κενό νόμου δημιούργησε αυτό το κατάστημα εκεί που το δημιούργησε”.


ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι οι καταναλωτές σαφώς και έχουν το δικαίωμα της επιλογής για να κάνουν τις αγορές τους.


τόνισε ότι η Ομοσπονδία δεν θα στερήσει την ελπίδα κάποιων ανέργων της περιοχής προκειμένου να βρούνε δουλειά.


Ευθύνες ρίχνει ο κ. Τσιακίρογλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί δεν έκανε εκείνες τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει για να γίνει ελκυστικό το εμπορικό κέντρο της πόλης. όπως πεζοδρομήσεις, θέσεις στάθμευσης και απάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος για να μπορούν απρόσκοπτα οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους.


Συνεχίζοντας τη σκέψη του ο κ. Τσιακίρογλου ανέφερε σαν παράδειγμα πως πολίτες οι οποίοι ψωνίζουν από τη δημοτική αγορά αδυνατούν να μεταφέρουν τα ψώνια τους γιατί δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης των οχημάτων, σε αντίθεση με τα εμπορικά κέντρα που δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να παρκάρουν σε απόσταση λίγων μέτρων.


“Εμείς είπαμε στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε, ότι τα μεγάλα καταστήματα θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης. Πολλοί καταστηματάρχες θα δούνε τους τζίρους τους να μικραίνουν και θα κλείσουν”.


Τέλος  βλέπει ότι θα υπάρξει και σοβαρό πρόβλημα στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και ο λόγος είναι ότι με μία μόνο εισφορά που δίνει το praktiker θα μειώσει τους τζίρους και  θα κλείσουν δεκάδες ή εκατοντάδες καταστήματα και αυτό  θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση εισφορών στον ΟΑΕΕ.


Στο θέμα των εργαζομένων αναφέρει ότι τα υπερκαταστήματα στην αρχή προσλαμβάνουν πολλούς εργαζόμενους αλλά σταδιακά τους απολύουν  σε αντίθεση με τους επαγγελματίες που στο σύνολο τους κρατούν τους ίδιους εργαζόμενους.


Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που βρίσκει την ομοσπονδία αντίθετη είναι ότι τα χρήματα των πολυχώρων δεν μένουν στην περιοχή αλλά μέσω της Αθήνας κατευθύνονται στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες της Ξάνθης οι οποίοι ανακυκλώνουν τα χρήματα τους στην περιοχή μας.


Απαντώντας στο ερώτημα  αν η τοπική αυτοδιοίκηση και δη η δημοτική αρχή της Ξάνθης με παρεμβάσεις της προλαβαίνει να κάνει ελκυστικό το εμπορικό κέντρο, απάντησε ότι ποτέ δεν είναι αργά, τονίζοντας ότι δεν έχει τη διάθεση και το έχει αποδείξει μέχρι στιγμής αφού δεν έχει πράξει κάτι  σε αυτά που της πρότεινε η Ομοσπονδία.


 ανέφερε ότι το θέμα σύνδεσης  της επιχειρηματικότητας με το κυκλοφοριακό έχει αναδειχθεί από το 2001, πλην όμως κανένας δεν συμμερίστηκε αυτήν την κατάσταση, τονίζοντας ότι μερίδιο ευθύνης της συρρίκνωσης των επαγγελματιών φέρει και η οικονομική κρίση αλλά κυρίως το κράτος το οποίο λειτουργεί σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button