«Ούτε στην «Υγεία μας» δίνουν προτεραιότητα….»

Κάποιες στιγμές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν τελικά οι ασχολούντες με όλες τις βαθμίδες της εξουσίας νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο με την καρέκλα ή ρίχνουν και ένα βλέφαρο στον πολίτη…..
Και κάνω αυτή τη σκέψη παίρνοντας αφορμή από τα όσα καθημερινά καταγράφονται στο σκληρό δίσκο του μυαλού από όλα αυτά που καλούμε ως δημοσιογράφος να παρακολουθήσω, να αποκωδικοποιήσω, να ερμηνεύσω και να μεταδώσω στον πολίτη με στόχο πάντα την κατά το δυνατόν έγκυρη, έγκαιρη και πολύπλευρη ενημέρωσή του….

  Κάποιες στιγμές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν τελικά οι ασχολούντες με όλες τις βαθμίδες της εξουσίας νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο με την καρέκλα ή ρίχνουν και ένα βλέφαρο στον πολίτη…..


Και κάνω αυτή τη σκέψη παίρνοντας αφορμή από τα όσα καθημερινά καταγράφονται στο σκληρό δίσκο του μυαλού από όλα αυτά που καλούμε ως δημοσιογράφος να παρακολουθήσω, να αποκωδικοποιήσω, να ερμηνεύσω και να μεταδώσω στον πολίτη με στόχο πάντα την κατά το δυνατόν έγκυρη, έγκαιρη και πολύπλευρη ενημέρωσή του….


Απογοητεύομαι όλο και πιο συχνά από αυτά που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των δημοκρατικών οργάνων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής μας αυτοδιοίκησης, των δημοτικών συμβουλίων και περιφερειακών συμβουλίων και των ουκ ολίγων Επιτροπών που μας έφερε ο Καλλικράτης…..


Απογοητεύομαι ακόμη περισσότερο από εκείνα που διαδραματίζονται στην αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου και φυσικά στα κέντρα εξουσίας, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, πολύ περισσότερο τώρα που όλοι μας βιώνουμε εφιαλτικές καταστάσεις ένεκα της οικονομικής κρίσης …..


 


  Με αποτέλεσμα αυτή μου η απογοήτευση να ενισχύει την άποψη που έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πως οι πολιτικοί μας, όλων των βαθμίδων, νοιάζονται μόνο για τη διατήρηση της καρέκλας τους ή το πώς θα αποκαθηλώσουν αυτούς που αναπαύονται σε αυτή, για να καθίσουν οι ίδιοι……


Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε είναι γλυκιά η εξουσία και προκαλεί εθισμό  που δεν επιδέχεται γιατρειάς, ακόμη και σε περίοδο ισχνών αγελάδων……


Και ενώ λοιπόν ο κόσμος πλέον καθημερινά συνειδητοποιεί όλο και πιο έντονα, ότι ουδείς ειλικρινά νοιάζεται για αυτούς, οι πολιτικοί μας φορώντας παρωπίδες για να μη βλέπουν τις αντιδράσεις του κόσμου, βγαίνουν στα κανάλια και στις εφημερίδες και προβαίνουν σε δηλώσεις του τύπου…. « όλα τα κάνουμε προς όφελος των πολιτών, προέχει το καλό της κοινωνίας και δίνουμε καθημερινά σκληρές μάχες υπό αντίξοες συνθήκες για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και μπλα…μπλα….μπλα…..»….


Τώρα αν ο λαός άλλα εισπράττει και άλλα σκέφτεται ποσώς μετρούν…..


 


  Δε χρειάζεται κάποια αιτία ή αφορμή για να γίνουν οι παραπάνω επισημάνεις από την στήλη…αφού όλο και κάτι γίνεται ή δε γίνεται και η αγανάκτηση και οργή της κοινή γνώμης ξεχειλίζει….


Να σας θυμίσω ότι μεθαύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και η σκέψη αμέσως πάει στον Ανδρέα Λοβέρδο , αλλά και στον Καλλικράτη στην Υγεία και φυσικά στην κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία…


Αν θυμάμαι καλά το σύνθημα του προπέρσινου εορτασμού το οποίο ακόμη παραμένει χωρίς αντίκρισμα ήταν παρακαλώ, « Σώστε ζωές. Κάντε τα νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες καταστάσεις»……


Φέτος μάλλον θα λέει «κλείστε νοσοκομεία για να …σωθούν ζωές…», αφού έτσι και αλλιώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση….


 


  Έτσι , εγκυκλοπαιδικά, η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Π.Ο.Υ. και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο σχετικό θέμα με την υγεία…..


Το θέμα στο οποίο εστιάζεται κάθε φορά ο  εορτασμός έχει να κάνει με την  ασφάλεια των υγειονομικών εγκαταστάσεων και την  ετοιμότητα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι περιθάλπουν αυτούς που πλήττονται σε έκτακτες ή μη καταστάσεις….


Ενώ επανέρχονται και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού….


Πώς γίνονται κάθε φορά να υπόσχονται προσλήψεις εξπρές νοσηλευτών και ιατρών και στα νοσοκομεία να μην επαρκεί το υγειονομικό προσωπικό….;


 


  Όμως σε καμιά περίπτωση δε δέχομαι να με εμπαίζουν και να με κοροϊδεύουν τεχνηέντως και δια της πλαγίας οδού, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών….


Δεν μπορούν να λένε «Σώστε ζωές. Κάντε νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες ανάγκες», όταν την ίδια στιγμή πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν γάζες και σύριγγες…..


Όταν δεν επαρκούν τα κρεβάτια των Εντατικών Μονάδων….;


Όταν δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις  τους προς τους προμηθευτές τους, τους εταιρείες φαρμάκων και κλπ……


Όταν πολλές φορές αυτά υπολειτουργούν εξαιτίας του περιορισμένου σε αριθμό νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού…..


Μια Υγεία που στη χώρα μας ήταν πάντα ασθενής και  που τα τελευταία χρόνια η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί ……


Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μιλώ πάντα για τη Δημόσια Υγεία, γιατί υπάρχει και η Ιδιωτική Υγεία που έρχεται να σώσει την κατάσταση αλλά με το αζημίωτο πάντοτε…..


Και φυσικά αφήνει εκτός ένα κομμάτι της κοινωνίας, εκείνο που δεν έχει τον οβολό να της καταβάλει ……


 


  Κάθε χρόνο ζω με την ελπίδα πως με τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, κάποιοι αρμόδιοι θα αφυπνιστούν και θα κάνουν κάτι για να βελτιωθεί κάπως η κατάστασή της …..


Δυστυχώς όμως συναντώ πάλι την ίδια τρομακτικά ανησυχητική κατάσταση και αναφωνών …. βόηθα Παναγιά μου…..


Βάλε εσύ το χεράκι να έχουμε την υγειά μας, γιατί αν περιμένω από τον Λοβέρδο με τις περικοπές του και τον κάθε Υπουργό Υγείας να σώσει την κατάσταση, μάλλον δεν πρόκειται να τη γλιτώσω….


Εκτός αν έχω τον παρά και ζητήσω τη βοήθεια της ιδιωτικής υγείας……


Ή αν βγω στα κανάλια και γίνω θέαμα των πρωινών εκπομπών, βοηθώντας τον Παπαδάκη, τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα να κάνουν νούμερα και αυτοί με τη σειρά τους θα μου κλείσουν άμεσα την ημερομηνία που θα χειρουργηθώ, ή θα μου εξασφαλίσουν κρεβάτι στην εντατική…..


Το’ παμε το φάρμακο σήμερα για κάθε σου πρόβλημα ακόμη και υγείας είναι το χρήμα-μόνο που στις μέρες έχει γίνει δυσεύρετο  και η δημοσιότητα…..  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button