«Το ψέμα και το σκοτσέζικο ντους…»

Λοιπόν φέτος αποφάσισα να δώσω άφεση αμαρτιών σε όλους τους φίλους μου τους ψεύτες….θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι και πολλοί….
Μετά το σκοτσέζικο ντους που δέχθηκα και πάλι από έναν ακόμη ξένο οίκο αξιολόγησης της εθνικής μας οικονομίας , είπα να κηρύξω διήμερο εορτασμό της εικονικής αλήθειας ή του κεκαλυμμένου ψέματος…..
Ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια με όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας …..;
Ποιον να πιστέψω και σε ποιον να γυρίσω την πλάτη…..;

Λοιπόν φέτος αποφάσισα να δώσω άφεση αμαρτιών σε  όλους τους φίλους μου τους ψεύτες….θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι και πολλοί….


Μετά το σκοτσέζικο ντους που δέχθηκα και πάλι  από έναν ακόμη ξένο οίκο αξιολόγησης της εθνικής μας οικονομίας , είπα να κηρύξω διήμερο εορτασμό της εικονικής αλήθειας ή του κεκαλυμμένου ψέματος…..


Ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια με όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας …..;


Ποιον να πιστέψω και σε ποιον να γυρίσω την πλάτη…..;


Πάνω που είπα να χαρώ και να πάρω τα πάνω μου μετά το Ο.Κ. των Βρυξελλών για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τσουπ τρώμε την μπάτσα της υποβάθμισης…..


Γιατί βρε καλοί μου μού χαλάτε τη διάθεση …..πάνω που λέω «Δέσποινα  ψυχραιμία …θετική σκέψη για να έχεις και θετική ενέργεια…», έρχεται μετά τη Moodys και  η  Standard and Poors να αξιολογήσει αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και να μας υποβαθμίσει…


Καταλαβαίνω ότι ουδείς μπορεί να κρίνει θετική την κατάστασή μας, δεν αιθεροβατώ, αλλά  ας τηρούσε σιγή ιχθύος για λίγο…ας το κάνανε «και λίγο γαργάρα» για να εκφραστώ και λαϊκιστή…..


 Αλλά τέτοιοι είναι αυτοί, να μη μας δουν να αναθαρρέψουμε λιγάκι, αμέσως  με ένα σκοτσέζικο ντους μας στέλνουν στα τάρταρα….


Είπαμε πρωταγωνιστούμε στο χειρότερο οικονομικό πόλεμο της ιστορίας μας …..


Είμαστε μαριονέτες στα  χέρια εχθρών και φίλων και μας κουνούν κατά το δικό τους συμφέρον και όχι το δικό μας….


 


Για αυτό λοιπόν και εγώ φέτος είπα να ξεκινήσω να τα πίνω με το φίλο μου το Λευθεράκι από την παραμονή της γιορτής του…..


Αύριο, καλό μήνα  πάνω από όλα, γιορτάζει  και  ο θείος μου ο ψεύτης, γιορτάζουν  και οι πολιτικοί μας….


Όπως καλά θα καταλάβατε η στήλη δεν ξέχασε την Πρωταπριλιά αν και δεν της αρέσουν τα ψέματα ….


Παρόλα αυτά, με τόσες ….αλήθειες…που λέγονται  όλο το χρόνο, ελπίζω να συγχωρήσετε αύριο  όλους εκείνους που θα τηρήσουν το έθιμο….


Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας φλομώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αληθοφανή ψέματα…


Πέρα λοιπόν από το έθιμο της ημέρας που το απαιτεί, υπάρχει και το ακαταλόγιστο της πράξης ….


Μέρα είναι θα περάσει…..


Το ψέμα μπορεί να έχει την τιμητική του, αλλά έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία για τα καλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας….


Στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις επαγγελματικές, στις φιλικές και κοινωνικές μας συναναστροφές….


Όταν μας λένε κάτι, το πρώτο που εξετάζουμε είναι αν μας λένε την αλήθεια ή αν κρύβει κάποιες δόσεις ψέματος….


 


Το πρώτο που φροντίζουμε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας είναι να μη μας λένε ψέματα….άσχετα αν αργότερα θα μας πουν και τα λεγόμενα αθώα ψεματάκια….


Όσο για τους πολιτικούς μας, βρίσκονται , δε βρίσκονται στην εξουσία, είναι δεδομένο ότι μας λένε ψέματα με εικονικές αλήθειες…..


Προσωπικά προτιμώ την αλήθεια, έστω και αν  είναι πικρή πονά πολύ….


Το ζήτημα βέβαια είναι αν μπορώ να κρατηθώ και να μην εκστομίσω ψέμα, όταν βρεθώ σε κάποια δύσκολη θέση….


Και όταν είναι να σώσεις μια κατάσταση δικαιολογείται το ψέμα…;


Να που φτάσαμε με το «λεφτά υπάρχουν»…..


Μόνο που οι πολιτικοί μας ξέχασαν ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται….


Μήπως η ίδια η ζωή δεν είναι ένα παιχνίδι με αλήθειες και ψέματα, που άλλοτε η πλάστιγγα γέρνει προς τη μια και άλλοτε προς την άλλη πλευρά….;


Γεγονός πάντως είναι ότι πλέον  μας  έχουν μάθει να ζούμε με το ψέμα και η πραγματικότητά μας έχει γίνει μια ψευδαίσθηση ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το οικονομικό πνιγμό στο τέλος δε θα το γλιτώσουμε….


Αλλά ποιος ξέρει μια και το 2011 έχει χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκό έτος Εθελοντισμού, όλο και κάποιος καλός Σαμαρείτης ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί…..


Καλό μας μήνα λοιπόν για αύριο και δύναμη σε όλους γιατί προβλέπεται ένας ιδιαίτερα θερμός μήνας  για όλα τα ζητήματα και τα οικονομικά και τα πολιτικά και τα αναπτυξιακά…..


Μπορεί να είναι ανοιξιάτικος, αλλά καλό είναι να προετοιμαστείτε για πρόωρους καύσωνες και μάλιστα πολιτικούς, όπως και για το αντίθετο να βρεθούμε ξαφνικά στον Πόλο και να έχουμε παγετούς οικονομικούς σε τοπικό επίπεδο-μην ξεχνάτε τη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ στις αρχές του Απρίλη-……

Σχετικά Άρθρα

Back to top button