Ειδήσεις

Σχέδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού με ειδική πρόνοια για περιοχές που πλήττονται περισσότερο όπως η Ξάνθη

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει τα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ.

Αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας που συγκλήθηκε στην Κομοτηνή υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο με τη συμμετοχή χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.

Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων και στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους.

Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τη διάθεση αυξημένων πόρων σε επιχειρήσεις περιοχών που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη.

Ενώπιον των Αντιπεριφερειαρχών της Διοίκησής του ο κ. Μέτιος επισήμανε:

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Σήμερα, με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά σε περιοχές της Περιφέρειάς μας που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη.

Για αυτό και σχεδιάζουμε ήδη ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την επόμενη μέρα, τα οποίο και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όταν αυτό ολοκληρωθεί».

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button