ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ

Τιμήθηκαν οι παλαιοί κρεοπώλες στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης την Παρασκευή το βράδυ.
Τιμήθηκε η δεύτερη γενιά των κρεοπωλών και παρουσιάστηκε το λεύκωμα την περίοδο 1922- 1972. Ο κ. Μπατζακίδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών δήλωσε: «Πενήντα χρόνια μέσα στη δημοτική αγορά, πενήντα χρόνια ιστορίας, παράδοσης και θα έλεγα η συνέχεια ενός επαγγέλματος. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή εκδήλωση.

Τιμήθηκε η δεύτερη γενιά των κρεοπωλών και παρουσιάστηκε το λεύκωμα την περίοδο 1922- 1972. Ο κ. Μπατζακίδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών δήλωσε: «Πενήντα χρόνια μέσα στη δημοτική αγορά, πενήντα χρόνια ιστορίας, παράδοσης και θα έλεγα η συνέχεια ενός επαγγέλματος. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή εκδήλωση. Ξεκινήσαμε με την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Ξάνθης. Απόψε είναι παρόντες και πολλοί συνάδελφοι κρεοπώλες και όπως είδατε τιμήσαμε και κρεοπώλες της δεύτερης γενιάς. Το φωτογραφικό υλικό το συγκέντρωσα εγώ και την φιλολογική επιμέλεια είχε ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος. Το βιβλίο εκδόθηκε από τι εκδόσεις Σπανίδη».


Τέλος ο κ. Μπατζακίδης ανέφερε ότι το φωτογραφικό υλικό αναζητήθηκε και βρέθηκε στις οικογένειες των κρεοπωλών και εκδόθηκε με την συνδρομή της Νομαρχίας.


Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πανοσολογιότατος κκ Παντελεήμων και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της Δημοτικής αγοράς μιας και οι επαγγελματίες κρεοπώλες στηρίζουν την τράπεζα της Αγάπης.


Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι με την προσπάθεια αυτή του σωματείου κρεοπωλών φαίνεται το χτίσιμο της ιστορίας της πόλης μας και ολοκλήρου της Θράκης. «Ότι προστίθεται στην ιστορία της πόλης είναι κέρδος και είναι προς τιμήν του Σωματείου κρεοπωλών που τα μέλη τους ασχολούνται με την ιστορία του τόπου».


Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε: «Μέσα από το λεύκωμα γνωρίζουμε την δημοτική αγορά. Τους επαγγελματίες που προσέφεραν στα δύσκολα χρόνια».


Ο Χ. Πούλιος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης είπε ότι τέτοια γεγονότα γράφουν την ιστορία της πόλης μας και συνεχάρη τον Νομάρχη που η Νομαρχία συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του λευκώματος.


Ο Νίκος Ανταμπούφης επικεφαλής της κίνησης πολίτες για την Ξάνθη συγκινημένος γιατί προέρχεται από οικογένεια κρεοπωλών που δραστηριοποιήθηκαν στην δημοτική αγορά συνεχάρη τον πρόεδρο του σωματείου κρεοπωλών για αυτή του την πρωτοβουλία.


Τέλος τιμήθηκαν παλαιά μέλη επαγγελματίες της δημοτικής αγοράς.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button