Ειδήσεις

ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ….ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα των αναρχικών της δεκαετίας του 80 σήμερα μπορούμε να υιοθετήσουμε το Ένα δύο τρία πολλα Ελληνικά. Η ιστορία της γνωστής επένδυσης έχει γίνει ο εφιάλτης των κυβερνήσεων στο θέμα των επενδύσεων. Τέτοιοι εφιάλτες υπάρχουν άπειροι σ’ όλη την επικράτεια. Αλλά ποιος ασχολείται.
Η αναγκαιότητα των επενδύσεων από επιτακτική εξελίχθηκε σε πρόβλημα ζωής και θανάτου (ακούγεται από όλους τους σχετικούς- άσχετους) αλλά έως εκεί. Είχα τονίσει σε τοποθέτηση μου σε συγκέντρωση του ΕΒΕ ότι από το 2012 ουδεμία νέα επένδυση ολοκληρώθηκε στο νομό μας.Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων την δεκαετία του 80 απαιτούσε εξ μήνες. Και για να τα λέμε όλα πολλές φορές με ανάλογο “λαδάκι Το τραγικό είναι ότι πολλοί αναπολούν εκείνη την εποχή αφού έρθουν σε επαφή με το σημερινό γραφειοκρατικο κατεστημένο Ακολούθως με το πέρασμα του χρόνου το διάστημα των εξ μηνών έγινε ένας, δύο, τρία, χρόνια. Κατά την ζοφερή περίοδο των άσχετων του ΣΥΡΙΖΑ πιάσαμε πενταετία. Κι ενώ άρχισε κάτι να κινείται μετά τον Ιούλιο τώρα με το πρόσχημα του κορωνοιου πάμε προς εξαετία ολοταχώς.
Ας δούμε πώς έχει σήμερα η κατάσταση.
Αρχίζει ο Γολγοθάς με τις απαιτούμενες διαφορές εγκρίσεις Αρχαιολογίας,Δασαρχειων ,Κτηματολογίου, Δημόσιων ρεμάτων κλπ οι οποίες λειτουργούν με κανόνες Ιεράς Εξέτασης, όπου τον κάθε επενδυτή τον βλέπουν ως υποψήφιο εγκληματία.Αφου ξεπερασθεί ο πρώτος σκοπελος ερχόμαστε στις γνωμοδοτήσεις των επιτροπών. ΣΥΠΟΘΑ , ΕΠΑΕ, Χρήσης γης, Υψηλής παραγωγικότητας, κλπ όπου κακοκεφοι και ανενημερωτοι υπάλληλοι μαζί άσχετους εκλεγμένους συμβούλους θα αποφασίσουν για το μέλλον σου.
Στο πρώτο τηλέφωνο του ενδιαφερόμενου για το θέμα του η απάντηση κλασική, ο μεν υπάλληλος θεωρεί αυτή την διαδικασία ώς πάρεργο επειδή δεν αποζημιώνεται έξτρα, οπως υποστηρίζει (Λες και το θέμα αφορά τον πολίτη), ο δε εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ προθέσεων υπαλλήλου και ασχετοσύνης ώς προς το θέμα, πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι πολλά συμβούλια δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν οριστεί ακόμα οι νεοεκλεγεντες εκπρόσωποι. Επειδη έχεις εκλεγεί σύμβουλος συμμετέχεις σε επιτροπές που για το αντικείμενο έχεις άγρια μεσάνυχτα. Όμως εκπροσωπεις την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ τονιζεται με στόμφο.
Τα θέματα χρονίζουν, οι επενδυτές συνοδεύονται από “ψυχίατρους ” και στα κανάλια οι υπουργοί ανακοινώνουν βροχή επενδυτικών σχεδίων. Σχέδια που έχουν πρωτοαναγγελθεί πριν δέκα πέντε χρόνια.
Και όλα αυτά για να βάλουμε πέντε σίδερα στην σειρά. Φανταστείτε να χτίζαμε κανένα ουρανοξύστη .
Υ.Γ Στο επόμενο σημείωμα θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις .
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button