Ειδήσεις

Παράλληλες Πωλήσεις σε Σουπερ Μάρκετ
Επιστολή διαμαρτυρίας επιμελητηρίων ΑΜΑΘ

Κομοτηνή, 14η Απριλίου 2020

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 19/14-4-2020

ΠΡΟΣ:

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ένα από τα αναγκαία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας ήταν η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Οι έλληνες επαγγελματίες, σεβόμενοι τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχουν επιδείξει πλήρη συμμόρφωση παρότι επωμίζονται το τεράστιο κόστος της απώλειας τζίρου και πελατών.

Ωστόσο, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεχόμαστε καθημερινά καταιγισμό παραπόνων από τους επαγγελματίες, αφού στα super market που παραμένουν σε λειτουργία, παρατηρείται το φαινόμενο πώλησης ειδών, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώτης ανάγκης και υπόκεινται στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί με προηγούμενες αποφάσεις σας. 

Συγκεκριμένα, στις αλυσίδες των υπεραγορών πωλούνται είδη ρουχισμού, υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές, καλλυντικά, αξεσουάρ αυτοκινήτων και πολλά ακόμη, τα οποία η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει ρητά να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Η πρακτική αυτή συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματος χιλιάδων νοικοκυριών και προσφέρουν πολύτιμες θέσεις εργασίας. 

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα προαναφερόμενα φαινόμενα και η καταστρατήγηση των περιοριστικών διατάξεων του Υπουργείου σας από τις υπεραγορές, επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα. Άλλως, τα καταστήματα που σήμερα βρίσκονται στο καθεστώς αναστολής λειτουργίας θα οδηγηθούν στην οριστική διακοπή της δραστηριότητάς τους, αφού οι ανάγκες των καταναλωτών ικανοποιούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης από τα super market. 

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να προστατεύσετε εμπράκτως την επιχειρηματική κοινότητα του λιανικού εμπορίου, επιβάλλεται να αποκαταστήσετε την αδικία που συντελείται σε βάρος των επιχειρήσεων αυτών και ειδικότερα να υποχρεώσετε τα super market να αποσύρουν άμεσα από τις προσθήκες τους τα επίμαχα εμπορεύματα. 

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα και με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να στηρίξετε τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αποτρέψετε επιπρόσθετες οικονομικές ζημίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ.Υ. Α.Μ.Θ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button