“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”

Μία ημέρα μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ο ΑΓΩΝΑΣ φιλοξένησε τους αρχηγούς των παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καταγράφοντας τις πρώτες τους εκτιμήσεις.

Καταφέραμε και συνομιλήσαμε με τους Στέλιο Μωραίτη και Σωτήρη Τσιακίρογλου και ελπίζουμε στο αυριανό μας φύλλο να συνομιλήσουμε και με τον Γιάννη Αθανασιάδη επικεφαλής της τρίτης επιμελητηριακής δύναμης.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ:

“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”

 

Ο Στέλιος Μωραίτης, ο πρώτος στις εκλογές του Επιμελητηρίου ξάνθης,

Μία ημέρα μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ο ΑΓΩΝΑΣ φιλοξένησε τους αρχηγούς των παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καταγράφοντας τις πρώτες τους εκτιμήσεις.

Καταφέραμε και συνομιλήσαμε με τους Στέλιο Μωραίτη και Σωτήρη Τσιακίρογλου και ελπίζουμε στο αυριανό μας φύλλο να συνομιλήσουμε και με τον Γιάννη Αθανασιάδη επικεφαλής της τρίτης επιμελητηριακής δύναμης.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ:

“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”

 

Ο Στέλιος Μωραίτης, ο πρώτος στις εκλογές του Επιμελητηρίου ξάνθης, σε κουβέντα που έγινε μαζί του, ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στην παράταξη του 9 έδρες, ευχαρίστησε τον επιχειρηματικό κόσμο που παρ’ όλα τα προβλήματα συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία και 1708 συνάδελφοι του επιχειρηματίες και επαγγελματίες ψήφισαν για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

 ο κ. Μωραίτης ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά ρίχτηκαν στη μάχη, πρώτα αυτούς που δεν εξελέγησαν και παράλληλα συνεχάρει τους συναδέλφους του οι οποίοι εκλέχθηκαν, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο είναι όλοι εκλεγμένοι.

Χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο ως μία μεγάλη μάχη και όμορφη.

Σχολιάζοντας  το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν έδωσε αυτοδυναμία, ο Σ. Μωραίτης μας είπε ότι οι συνάδελφοι του επαγγελματίες έδειξαν τον δρόμο των συνεργασιών και αυτό προτίθεται ως επικεφαλής παράταξης ν’ ακολουθήσει για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τους συναδέλφους τους και κατ επέκταση της κοινωνίας της Ξάνθης.

Μέχρι να σχηματισθεί η νέα διοίκηση του επιμελητηρίου, ο κ. Μωραίτης ανέφερε ότι υπάρχει χρόνος μέχρι να αναρτηθούν τα αποτελέσματα και αφού γίνουν ή δεν γίνουν ενστάσεις, μετά  θα ακολουθήσει ο σχηματισμός διοίκησης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συνεργασθεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις είπε ότι αυτό είναι δεδομένο, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο επιχειρηματικός κόσμος να ζητά συνεργασίες και αυτοί ως παράταξη να μην το πράττουν.

Στο θέμα της ανάληψης κάποιου από τους τρείς υποψηφίους των παρατάξεων εκτός από τον ίδιο, ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμη για να γίνουν τέτοιες κουβέντες, τονίζοντας πώς το ζητούμενο είναι και οι 21 εκλεγμένοι σύμβουλοι ανεξαρτήτου παρατάξεως να προσφέρουν έργο, δεσμευόμενος πώς αυτό θα επιδιώξει σε κάθε περίπτωση.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ:

“Αν συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα,

θα πάμε σε συνεργασία”.

 

Ο έτερος επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση” Σωτήρης Τσιακίρογλου συνεχάρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Τσιακίρογλου αναφερόμενος σε συμπεριφορές υποψηφίων συμβούλων οι οποίοι στεκόταν στην είσοδο του επιμελητηρίου και καθοδηγούσαν τους ψηφοφόρους είπε χαρακτηριστικά. “Όταν εμάς ως παράταξη μας έλεγαν οι υπεύθυνοι ότι πρέπει να περιμένουμε έξω από το επιμελητήριο περιμέναμε απέξω, ορισμένοι ήταν στις σκάλες, αυτό όμως αφορά άλλες παρατάξεις και όχι την δική μας και ο καθένας μας έχει τη δική του αξιοπρέπεια”. 

Ο κ. Τσιακίρογλου για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν δίνει αυτοδυναμία είπε ότι η παράταξη του από την αρχή της προεκλογικής περιόδου τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας στη διοίκηση του ΕΒΕ και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα πράξει και σήμερα. Ξεκαθάρισε ότι το θέμα προεδρείο δεν άνοιξε ακόμη αφού το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό δείχνει.

Ο κ. Τσιακίρογλου στο θέμα της συνεργασίας βάζει πλέον σαν βάση συζήτησης την λέξη “πρόγραμμα”. Αν, όπως διευκρινίζει, υπάρξει κάποια σύγκληση με βάση το συμφέρον των συναδέλφων τους, τότε ναι θα συμμετάσχει στη διαδικασία συγκρότησης διοίκησης,  βάζοντας βέβαια στην κουβέντα και την περίπτωση κάποιοι-κρυφά- να συζητήσουν μεταξύ τους και να μην φτάσει η διαδικασία στο θέμα της διαβούλευσης, την οποία και θεωρεί απαραίτητη για τον σχηματισμό νέας διοίκησης στο επιμελητήριο.

Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα της παράταξης του που προανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου κατά την προεκλογική περίοδο,  ο κ. Τσιακίρογλου μας είπε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί και βάσει αυτού του προγράμματος θα πορευτούν και στη λειτουργία τους μέσα στο Επιμελητήριο, είτε συμμετέχουν στη διοίκηση, είτε όχι.

Κρίνει ότι πρωταρχική σημασία έχει ν’ ανοίξουν οι πόρτες του επιμελητηρίου και να μπουν τα μέλη να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε όλες τις πρωτοβουλίες.

Αναζητήσαμε τον Γιάννη Αθανασιάδη, επικεφαλής της παράταξης που τα μέλη του επιμελητηρίου ανέδειξαν τρίτη δύναμη, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να τον εντοπίσουμε. Δεσμευόμαστε ότι στο αυριανό μας φύλλο θα τον φιλοξενήσουμε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button