Ειδήσεις

Ο GABRIEL ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Οι μέρες έφτασαν.
Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 το γεγονός, των γεγονότων, ώ γεγονός, είναι η μεγάλη καρναβαλική μας παρέλαση.
Σύλλογοι, άρματα, ελεύθεροι καρναβαλιστές, βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, μαρκήσιοι, μαρκησίες, δούκες, δούκισσες, πλανητάρχες, δόγηδες, κοσμοναύτες, όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς έτοιμος.
Περάστε κόσμε.
Πάνω από 100.000 αυτοί που θα προσέλθουν στη ΞΑΝΘΗ για μια θέση στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΔΡΟΜΙΟ, στην οδό ΣΑΡΑΓΛΙ, το δρόμο που γίνεται η παρέλαση.
Περάστε κόσμε.
Στη διασταύρωση της ΣΕΒΑΘ, στο 5ο χλμ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ άλλοι ντυμένοι καρναβάλια θα μας αποχαιρετούν και άλλοι με ρούχα εργασίας όπως οι τροχονόμοι, οι αστυνομικοί γενικότερα θα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, την παγίωση της τάξης, μιας και αρκετά μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, γηγενών, επισκεπτών, θα διακλαδίζονται με κατεύθυνση τα ΠΗΓΑΔΙΑ για τον αγώνα Α. Ο. ΞΑΝΘΗΣ – ΠΑΟΚ .
Περάστε κόσμε.
Το μεγάλο ερωτηματικό, η μεγάλη απόδοση στο Πάμε Στοίχημα. Ο διαιτητής με τους επόπτες του αγώνα θα είναι κανονικοί ή καρναβαλιστές;
Περάστε κόσμε.
Ο άγγελος αρχάγγελος του ποδοσφαίρου μας, ο Αλέξης Κούγιας θα προσέλθει να παρακολουθήσει τον αγώνα ντυμένος κανονικά ή καρναβαλικά;
Περάστε κόσμε.
΄΄ Το σκυλί στη πόρτα μας, έγινε τσακάλι…΄΄ τραγουδάει ο Μανώλης Μητσιάς αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω για ποιόν, ποιούς το λέει. Τους καρναβαλιστές, ή τους μη;
– Θα σου πω εγώ, πετιέτει ο Gabriel. Για μένα και τη γυναίκα μου τη Ροζαλία Φλαμινγκία.
– Πως το συμπεραίνεις αυτό;
– Έμαθε που θα παρελάσουμε ντυμένοι ολόλευκα και μας τρολάρει.
– Καλά εσύ δε μου είχες αποκαλύψει πως η Ροζαλία θα ήταν μαζορέτα;
– Άλλαξε γνώμη και στολή για να είναι δίπλα μου.
– Τι θα ντυθείτε;
– ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΑ ΛΕΥΚΗΣ! Το λευκό που ξεχωρίζει. Το συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και άλλοι τόσοι κριτές μπουγάδας σε ριάλιτι σώου.
– Πλάκα κάνεις.
– Κάθε άλλο. Μιλάω και λέω, ομιλώ και εννοώ.
– Πως θα κρύψετε βρε τρελοπαπαγάλε εσύ τόσα χρώματα και η Ροζαλία το ροζ;
– Θα κοσκινίσεις πάνω μας άχνη ζάχαρη. Είναι απλά τα πράγματα αλλά στο δικό σου κεφάλι η απλότητα ποτέ δεν είχε θέση. Σαν το λαβύρινθο με το Μινώταυρο είναι ο εγκέφαλός σου. Αν ανοίξω καμιά ώρα το ράμφος μου….αλίμονό σου.
– Κρύβε λόγια. Κρύβε λόγια. Καρναβάλι είναι, θα περάσει.
– Το Καρναβάλι θα περάσει, με σένα τι γίνεται.
– Εγώ θα είμαι πάντα εδώ με το κόσκινο, το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη. Να μετατρέπω σε λευκό το μαύρο, το κόκκινο, το μωβ, το τιρκουάζ, το πράσινο, το ροζ…
– Αλχημείες! Σοφίσματα ! Σοφιστείες! Τώρα εξηγείται γιατί…λύσσαξες να κάνεις ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ τον ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ. Δεν του δείχνεις τον Κούγια να καταλάβει τι ρόλο θέλεις να του αναθέσεις. Και στα ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ! Πάει. Σε χάσαμε. Μυαλό λαβύρινθος. Καλά το κατάλαβα εγώ από καιρό. Περαστικά σου μάστορα. Περαστικά.
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button